08. Maig 2024

Ricomà explica la seva Tarragona idíl·lica amb retrets a Ballesteros

L’alcalde Pau Ricomà ha compartit amb un teatre Metropol mig ple – unes 200 persones – la fórmula que vol fer servir per avançar cap a una Tarragona desacomplexada, inclusiva, sostenible i cohesionada. L’inquilí del Palau de la plaça de la Font, vestit de blau i una camisa blanca i sense corbata, ha pronunciat una conferència sobre l’estat de la ciutat.

Ricomà portava 15 folis i un grapat de vídeos per sustentar la seva visió, com a alcalde, de Tarragona. La seva al·locució no ha estat mai interrompuda pels aplaudiments.  El públic, entre ells Ernest Maragall, es dedicava a escoltar serenament els plantejaments transformadors del governant. Pau Ricomà ha parlat de Cultura, d’habitatge, de canvi climàtic, d’integració social, de patrimoni, d’economia, d’atur, de turisme, d’igualtat, d’infraestructures, d’educació, de Memòria Democràtica, de qualitat de vida, de mobilitat sostenible, de sanitat, de comerç, d’esports i de futur.

Foto: Tjerk van der Meulen

I és pensant en el futur que Pau Ricomà pretén que Tarragona estigui preparada per entendre, de forma desacomplexada, els canvis accelerats que s’hi acosten. Per a això, Tarragona haurà de créixer, atreure i projectar-se amb allò que té propi i diferent. Després de fer esment a la duresa de la Covid, socialment parlant, Ricomà ha volgut recordar el fatídic accident d’Iqoxe, fet que va posar en evidència la gestió i les relacions laborals de l’empresa. Aquella explosió, recorda l’edil, va provocar una profunda escletxa en la confiança entre veïns i el sector industrial. Una convivència  que cal recuperar a través de la transparència i la comunicació. En aquest àmbit, l’alcalde republicà ha recordat la insistència a l’hora de recuperar el Plaseqta. “Com a alcalde exigeix a l’estat que, d’una vegada per totes, apliqui el sistema d’avís per missatgeria mòbil, donant així compliment a una directiva europea”.

Ricomà pretén que Tarragona estigui preparada per entendre, de forma desacomplexada, els canvis accelerats que s’hi acosten

L’alcalde diu estar capficat amb la transformació de Tarragona, la qual ha de ser una ciutat adaptada als nous temps i on la qualitat sigui notablement a la quantitat. Dos conceptes que encaixen en la cohesió social i la sostenibilitat. De fet, Ricomà ha repetit fins a no poder més les paraules cohesió i sostenibilitat. Ha explicat que Tarragona, com cap altre ajuntament, s’ha implicat en les aplicacions de l’hidrogen verd com a gran font energètica. “L’hidrogen verd és l’aposta de la UE. O som capaços d’assumir aquest tipus de repte o ens haurem d’afrontar a una deslocalització industrial que no volem”, ha remarcat.

Després de referir-se al turisme sostenible, aquell que ajuda a valorar els espais i els recursos naturals, el cap de l’executiu municipal ha volgut deixar clar que s’està projectant un futur lluminós: “Tarragona ho té tot pe rebre els nostres visitants: un patrimoni monumental, natural, cultural i gastronòmic”. Ha enaltit el treball que està duent a terme la DO Tarragona. Per si algú s’havia oblidat, Ricomà ha recordat que Tarragona és l’única ciutat catalana Patrimoni de la Unesco, un fet que ens permet penetrar en un important mercat internacional i accedir a subvencions com les que van permetre convertir el Fòrum de la Colònia en un hub cultural i turístic.

Ricomà: vam haver de tancar l’Amfiteatre perquè presentava deficiències estructurals molt perilloses

Però Pau Ricomà també ha tret les ungles a l’hora de criticar el manteniment dels monuments durant el mandat de Josep Fèlix Ballesteros. Assegura que va haver de sortir a arreglar algunes de les ‘relliscades’ del govern PSC. Recorda que al principi del seu mandat va haver de tancar l’Amfiteatre perquè presentava deficiències estructurals molt perilloses. També ha dit que s’està actuant en la Porta Tàrraco, la façana de l’antic beateri de Sant Domènec i en l’Antiga Audiència, un espai que pretén ser el punt neuràlgic dels turistes. La idea és que el patrimoni, que “ens fa ciutat de la Unesco no es deteriori”. L’edil ha anunciat també que enguany els tarragonins podran assistir a l’obertura del Fortí de Sant Jordi després de dècades en desús.

Parlant de comerç, l’alcalde es presenta com el líder d’un equip que ha plantat cara al declivi comercial de Tarragona. Assegura que malgrat les dificultats econòmiques i estructurals, “es tornen a obrir comerços al centre de la ciutat”. També treu pit a l’hora de dir que va reactivar els mercats de Torreforta i de Bonavista. A més, explica: “estem omplint els carrers de vida i de flors. Hem rebaixat els preus dels aparcaments municipals”.

Pau Ricomà, malgrat el sentiment d’inseguretat que regna entre els ciutadans i turistes, insisteix que les dades oficials de delictes “són les més baixes” des de fa anys. En aquest sentit, no ha reconegut cap punt negre de la ciutat en termes de seguretat. S’ha limitat a agrair la tasca de la policia.

El governant republicà també s’ha pronunciat sobre la rehabilitació i regeneració urbana. Ha defensat la necessitat de cosir Ponent i Nord amb el Centre i preservar els espais amb més valor natural per al gaudi de tota la ciutadania.

El govern de Ricomà també ha plantat cara a l’atur. Segons ha dit, l’ocupació ha estat un dels eixos clau. “Al final de mandat haurem donat feina a més de 700 persones, amb el clar objectiu de lluitar contra l’exclusió social a través de la inserció laboral”.

L’alcalde pretén que la Tabacalera aculli aculli la Biblioteca Provincial de Tarragona

No s’ha oblidat de l’àrea cultural. Ell, que va ser regidor de Cultura abans de traspassar les competències a la CUP, ha dit que la cultura haurà de ser, sense excuses, un dret; un impulsor de la igualtat d’oportunitats; un activador econòmic i professional; un instrument inclusiu i una eina de projecció de ciutat.

Per assolir aquests propòsits, l’aposta passa pel Carnaval, Setmana Santa, Santa Tecla, Tàrraco Viva, REC, Festival d’Estiu, Scan de fotografia, Fitt o Dixie… Encara en el capítol de la cultura, Ricomà ha avançat que el seu desig és que la Tabacalera aculli la Biblioteca Provincial de Tarragona. “La cultura ha deixat de ser una mera programació per ser un element transformador que ens fa capital”, subratlla.
En l’àmbit de l’educació, ha esmentat que la inversió en els edificis de les escoles també ha estat un punt d’inflexió del seu executiu. “Veníem del buit més absolut i en acabar el mandat haurem invertit 1.200.000 euros”, ha subratllat, tot afegint que hi va haver una inversió en els menjadors de les llars i en els casals d’estiu. Ha avançat que “aquest curs ja comença la nova divisió de zones escolars, un instrument més per lluitar contra la segregació escolar”.

El tren tramvia suposarà “un guany indiscutible pel conjunt del Camp de Tarragona

I ja que parlava d’inversions, no ha volgut oblidar els dos milions que s’han destinat a la compra per fer un parc propi de lloguer social “que Tarragona mai no havia tingut”. “El canvi que volem també vol dir ser una ciutat cuidadora”. Cuidadora i respectuosa amb la diferència. Per això, es fa una aposta clara pel col·lectiu LGTBIQ+. Tarragona pretén valorar a tothom, de forma desinhibida i lliure. I no és una qüestió de tolerància, és una qüestió de dret (a què tothom sigui feliç).

Pau Ricomà amb Ernest Maragall

També ha mencionat la Memòria Històrica i la capitalitat de Tarragona en una realitat metropolitana. Ha lamentat no haver rebut prou recolzament per tirar endavant els Consells de Districte. “Un projecte de ciutat d’empoderament ciutadà que requereix un consens polític molt ampli. És una llàstima -ha reconegut l’alcalde- que per una actitud constant d’obstaculització, allò que per altres ciutats de la nostra dimensió és una realitat consolidada aquí hagi d’esperar a canvis futurs en la composició del consistori”.

Tarragona està molt millor que abans.  El govern del canvi està motivat per continuar fent de Tarragona una ciutat sostenible, cohesionada i inclusiva

Ha defensat un cop més el tren tramvia, el qual suposarà “un guany indiscutible pel conjunt del Camp de Tarragona. (…) S’està treballant en la proposta del Tramcamp que enllaci Tarragona i Vila-seca per seguir cap a reus o en direcció a Salou i Cambrils, amb un traçat que vagi fins a la plaça Imperial Tàrraco, entrant a La Canonja, Bocanista, Campclar i Torreforta. (…) Podrem anar a buscar l’AVE en Tramvia”. Ricomà ha apuntat que “actualment la utilització del transport públic és força baixa, inferior al 18%, amb una petjada de carboni que hem de reduir sensiblement”.

A finalitzar, Ricomà ha agraït la confiança, “el valor, l’honestedat i la capacitat de treball de tot l’equip de Govern i dels diferents grups polítics – especialment a Junts per Tarragona i la CUP – que han fet possible aquesta majoria pel canvi”.

Fora del guió, l’alcalde ha contestat a cinc de la trentena de preguntes formulades pels ciutadans. Algunes feien referència a la neteja, al tancament dels comerços i a la transformació de l’administració local. Pau Ricomà, en definitiva, ha dit que Tarragona està molt millor que abans i que el govern del canvi està motivat per continuar fent de Tarragona una ciutat sostenible, cohesionada i inclusiva.
Als jardins del Teatre Metropol hi havia un pica-pica. Ricomà estava molt més relaxat…

PUBLICITAT








Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
download udemy paid course for free