03. Maig 2024

URV vol reduir la bretxa de gènere en les carreres

Una guia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) vol reduir la bretxa de gènere en les carreres de ciències, tecnologies, enginyeries, arquitectura i matemàtiques; i en les competències digitals.

Els nivells avançats de les habilitats digitals s’acostumen a desenvolupar mitjançant les anomenades assignatures STEM (ciències, tecnologies, enginyeries, arquitectura i matemàtiques), triades menys i abandonades més per les dones.

El projecte Mind the Gap estudiarà durant dos anys alumnes des de primària fins a la universitat per avaluar la competència digital en els diferents nivells educatius per analitzar aquesta diferència.

L’objectiu és mesurar la bretxa digital de gènere en termes d’autopercepció de la competència digital i del rendiment acadèmic, i analitzar els índexs d’abandonament per part de les dones a Espanya.

Fins ara, se sap que les carreres STEM tenen un 25% de noies enfront d’un 75% de nois, però elles tenen millor rendiment acadèmic en ciències, informàtica, enginyeria, indústria, construcció i una bona competència digital.

Entorn dels sis anys d’edat, els nens se senten molt competents en habilitats digitals i les nenes, a més que se senten menys, asseguren que els nens són més hàbils.

A secundària passa alguna cosa similar i, de fet, en les dades ja analitzades ja es veu que les noies a ESO i batxillerat, que volen fer una carrera de l’àmbit STEM són les que s’autoperceben més competents.

La investigació mesurarà aquesta bretxa en aquests diferents estadis educatius i amb les dades reals de tota Espanya s’elaborarà una guia per ajudar a reduir l’abandonament femení d’aquests estudis.

De moment, ja apunten que el problema real és de percepció en moltes ocasions, per la qual cosa és necessari que les noies no s’infravaloren i siguin conscients de les seves habilitats.

També es proposa que les famílies, la societat i les polítiques educatives vagin a una i consideren que els estereotips han fet molt de mal, ja que es perpetuen els de gènere en aquestes carreres.

El projecte està finançat per la Fundació La Caixa a través de la convocatòria de l’observatori social del 2019, on va obtenir el cinquè lloc d’un total de 524 propostes presentades.

PUBLICITAT

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free