24. Abril 2024

El patinet elèctric, el vehicle del futur a Tarragona?

L’arribada dels patinets elèctrics a debat

No és cap novetat pels tarragonins el fet de sortir al carrer i veure com, cada vegada i amb molta més freqüència, un nou vehicle elèctric ha arribat a la ciutat: el patinet elèctric. És un dels temes de moda en totes les capitals de Catalunya i la resta de l’Estat, ja que, en les grans metròpolis, cada vegada hi ha més usuaris que utilitzen aquest vehicle. Però, el patinet elèctric ha vingut per quedar-se? És realment viable? Pot conviure amb vehicles i vianants? És el vehicle del futur a Tarragona?

Regulacions i normatives dels patinets elèctrics
És una evidència que aquest tipus de vehicles han suposat un impacte en la mobilitat de la majoria de ciutats catalanes, i Tarragona no ha estat menys. Els patinets elèctrics han generat un nou debat on no queda clar si com a vehicles han de circular per la calçada, o pel contrari, com passa amb les bicicletes, aquestes han de circular per la vorera.

El que sí que succeeix a Tarragona és que la normativa vigent, inclou aquest tipus de vehicles en la categoria de les bicicletes. Segons aquesta normativa, aquests vehicles han de circular per les voreres, sempre que no superin els 27 kilòmetres per hora. En aquest punt és on l’encaix es fa més difícil, de fet a la capital tarragonina hi ha hagut un cas d’agressió d’un vianant a un usuari d’un patinet elèctric al carrer Rovira i Virgili. És viable la implantació del patinet a Tarragona

La convivència entre vehicles i vianants, una de les incògnites

L’altra cara de la moneda és la irrupció de les empreses de lloguer de patinets elèctrics en les ciutats. L’últim cas que es va produir a Tarragona va ser que, de la nit al dia, en diferents punts de la ciutat, van aparèixer una sèrie de patinets perquè els usuaris puguin fer ús d’ells, sense que l’Ajuntament tarragoní n’autoritzés l’ús ni la seva col·locació, ja que encara es troba treballant amb la normativa i per la regulació d’aquest tipus de vehicles i per les empreses que els gestionen.

Jordi Farré: S’han de reurbanitzar les ciutats
Des del nostre digital ens hem
posat en contacte amb Jordi Farré, degà del Col·legi Oficial de Graduats i Enginyers de Telecomunicació de Catalunya, un dels grans experts en aquests vehicles elèctrics i gran defensor de la seva implementació. Segons Farré, la part més important implica reurbanitzar les ciutats, que “estan pensades pels cotxes”.

Jordi Farré: “Amb l’arribada d’altres tecnologies, com l’internet i la telefonia mòbil, la fisonomia de les ciutats ja va canviar. Per què no fer-ho també amb els patinets elèctrics?

Jordi Farré defensa que, amb l’emergència climàtica que viu el planeta, no es pot tancar la porta a un vehicle totalment sostenible com és el patinet elèctric, a més de negar la possibilitat de negoci a les ‘startups‘ catalanes que aposten els seus diners i el seu capital, en un vehicle de mobilitat que beneficia directament als ciutadans.

El patinet planteja reurbanitzar les ciutats

“Amb l’arribada d’altres tecnologies, que ara formen part de la nostra vida quotidiana, com l’internet i la telefonia mòbil, la fisonomia de les ciutats ja van començar a canviar. Perquè no fer-ho també amb els patinets elèctrics, donat els grans avantatges que ofereix per a la mobilitat dels ciutadans”, planteja Farré.

Sobre la convivència amb la resta de vehicles i amb els vianants, el degà assegura que el que s’ha de fer és educar als usuaris i exigir responsabilitats per aquells que facin un mal ús del patinet elèctric, però en cap cas tancar o posar traves a la seva implementació en les ciutats catalanes.

Borja VIZCARRO

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
udemy course download free