Nou gest solidari d’entitats tarragonines. Els Mercats públics de la ciutat i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT) col·laboraran per servir àpats solidaris cada dijous en el menjador social de la comunitat de Sant’Egidio, a la Part Alta.
Amb aquest acord, els productes del recapte solidari del Mercat Central i Mercat de Torreforta es posaran a disposició d’un cuiner de l’associació hostalera, que elaborarà el menú del menjador social tots els dijous. La comunitat de Sant’Egidio ofereix, des de fa tres anys, tres àpats per setmana a més de mig centenar de persones sense llar o sense recursos.
La iniciativa conjunta va començar fa dues setmanes. El primer restaurant que va oferir els seus serveis va ser La Morada. La setmana passada, l’àpat va anar a càrrec dels responsables del restaurant Cup Vell. En les darreres setmanes, 15 voluntaris que col·laboren de forma habitual han vist com s’intensificaven les demandes i han arribat a donar cobertura a més de 65 persones per àpat.
Cada dimecres i dissabte al Mercat Central i cada dissabte al de Torreforta i el mercadet de la Móra, hi ha punts de recapte d’aliments. Les persones que vulguin fer donacions poden enviar un correu electrònic a recaptemercatcentral@gmail.com.