El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha demanat que treballadors, empreses i estibadors “sumin esforços per assegurar el subministrament de les diferents cadenes logístiques”. I és que els molls tarragonins acullen, simultàniament, deu vaixells amb cereals o farines que sumen més de 367.000 tones i set vaixells més en operatives de càrrega general de la pasta de paper, productes siderúrgics o els vehicles i que mouen prop de 90.000 tones. Davant d’aquesta situació, la comunitat portuària ha adoptat una sèrie de mesures per reforçar els equips d’estiba, així com augmentar la capacitat d’emmagatzematge i dels lliuraments agroalimentaris.
Segons fonts de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), empreses i estibadors han acordat reforçar la capacitat d’operar incorporant dinou treballadors més. Les empreses estibadores també han augmentat la seva capacitat d’emmagatzematge fora del recinte portuari per poder fer front més mercaderies.
Actualment, i segons l’APT, el conjunt de les empreses que operen al port tarragoní tenen capacitat per a 1.300.000 tones d’agroalimentaris. No obstant això, i en períodes puntuals com l’actual, amplien aquesta capacitat amb carpes provisionals dins del recinte, que tenen una capacitat de més de 8.000 metres quadrats, i naus fora de les instal·lacions portuàries de fins a 150.000 metres quadrats.