DÍDAC NADAL: Ballesteros va votar contra els busos gratis pels discapacitats

Aquesta és, segurament, l’entrevista més política que ens ha concedit el candidat del PDeCAT a l’alcaldia de Tarragona. Dídac Nadal parlar a cor obert. No vol maquillatges en el missatge sincer i real que vol transmetre a la ciutadania. L’advocat i fill de l’exalcalde de Tarragona no descarta quedar-se a l’oposició si ha de pactar amb gent que no desitja un canvi real per a Tarragona. Confessa evitarà a tota costa que Ballesteros es mantingui en el poder, perquè això significaria contribuir pel deteriorament de la ciutat. No fa promeses impossibles, només ofereix tarragonisme i amor per la seva ciutat. Vol que els tarragonins recuperin l’orgull de pertinença a una ciutat que fa temps que no té alcalde. Dídac Nadal confia en un bon resultat electoral i es pronuncia sobre aspectes de l’actualitat política.

Dídac Nadal durant l’entrevista


Preparat per la precampanya electoral?

Sí. I tant.

Serà candidat de quina formació?
Seré el candidat dels tarragonins i tarragonines.

Però sota el paraigua de quin partit?
Tot aquell que em permeti defensar el tarragonisme i els meus principis democràtics. Estic aquí per defensar Tarragona.

Seré el candidat dels tarragonins i tarragonines.


Crida podria tenir un altre candidat?
La Crida la sento molt meva. Però de la Crida sé el mateix que vostè. Li recordo, però, que som l’únic partit que no hem renunciat anar en una llista unitària (Crida o ANC).

Qui seria el candidat de l’ANC?
S’haurà de fer una reflexió… triar.

Hi ha la possibilitat que vostè no encapçali una llista a l’alcaldia de Tarragona?
Si hi hagués una plataforma que aglutinés, que conciliés més formes de pensar i més gent del mateix perfil, en primer lloc m’haurien de convèncer i jo estaria a la disposició per tot allò que fes falta.

Quan es dedicarà de ple a fer de candidat?
Crec que és molt important dedicar-nos també a la nostra professió. Viure només del públic no és aconsellable. Em sento molt lliure ara, amb aquesta nova funció: majoritàriament candidat i parcialment advocat.

Quins són els temes que el PDeCAT començarà a abordar?
Hem fet un calendari i hem anat treballant per assolir les fites proposades. Estem redactant el nostre programa, després d’haver escoltat i conèixer les inquietuds reals dels ciutadans. Ens trobem forts, amb ganes i il·lusionats.

Qui hi ha darrere de la seva candidatura?
En Dídac Nadal.

I el seu pare, l’lexalcalde Nadal, quina implicació hi té?
Darrere de la candidatura de Dídac Nadal hi ha molta gent, molts tarragonins que reclamen canvis i que estimem la seva ciutat. Entre ells és cert que està Joan Miquel Nadal.

De quina gent estem parlant?
M’he reunit amb molts col·lectius, gent de la Cultura, de l’Arqueologia, del Medi Ambient, veïns dels barris… Escolto i estic obert a suggeriments…

Quin és el sector que mereixerà més atenció?
No hi ha cap en particular. Un alcalde ha de resoldre problemes, independentment del barri i del sector. Els nostres esforços es destinaran, sobretot, a incrementar l’autoestima, la confiança i el sentiment de pertinença.

Què més l’ha sorprès en aquests darrers mesos?
El nivell de tolerància de les persones davant de les coses que està passant a Tarragona. No entenc la somnolència i l’absència de resposta a les nostres preguntes i inquietuds.

S’està referint al govern de l’alcalde Ballesteros?
Sí, clar.

Funcionaris polititzats?
Els funcionaris tenen alguna responsabilitat?
No. Són professionals que tenen prou bagatge per controlar, dominar i liderat tota la part administrativa municipal. El problema és que no tenen un líder. El Sr. Ballesteros no està a l’altura dels funcionaris. Tarragona necessita implementar un sistema modern en l’administració que pugui donar una resposta immediata a tots els problemes de la ciutadania. L’administració només funciona quan té un lideratge clar i efectiu.

El Sr. Ballesteros no està a l’altura dels funcionaris.

El funcionariat municipal està massa polititzat?
No. El problema és que la política del Sr. Ballesteros ha estat dirigida a col·locar persones en diferents llocs que, probablement, no era els que corresponia. Tinc la sensació que en els darrers anys, el mèrit i l’excel·lència no sempre han estat els requisits tinguts en compte a l’hora de situar persones en diferents posicions i funcions.

És preocupant?
Hi ha gent preparadíssima i amb una mica de reestructuració i sense grans actuacions i motivació del personal de l’administració local, tot s’arreglarà.

Reestructuració?!!!
És visible i notori que un ajuntament de capital de província no pot estar un any per donar, per exemple, una llicència de construcció. Cal un sistema que sigui capaç de coordinar tots els departaments municipals i que es pugui donar una resposta gairebé immediata al ciutadà. Ballesteros ho va intentar però no se’n va sortir.

Hi ha massa càrrecs de confiança a l’ajuntament?
Sí.

Vostè els reduiria si fos alcalde?
Sí.

És important un gerent a l’ajuntament?
Sí. No només pel departament de Recursos Humans, sinó també, per exemple, a Patrimoni, Cultura i Festes.

Els funcionaris diuen que estan desbordats i els ciutadans diuen que són uns dropos… En què quedem?
Cal coordinació, un lideratge. Cal crear un sistema informàtic i una coordinació clara i eficient entre funcionaris i els departaments.

Com analitza les enquestes que revelen que només dos o tres regidors són coneguts?
La política que s’ha dut a terme en relació als mitjans de comunicació contribueix al fet que es projecti essencialment la imatge de l’alcalde i de la Sra. Floria. No obstant això, caldria preguntar a la ciutadania quina és la imatge social de tots dos.

Ho diu pel fet que estiguin imputats?
Això és accessori. Ells han comés prou errors. Ara haurien d’assumir-ne la responsabilitat i anar-se’n cap a casa. Si a tots això hi afegim la manca de manteniment de la ciutat, la falta de tacte i sensibilitat amb les associacions i col·lectius, tenen arguments potents per plegar. No podem obviar les interlocutòries judicials. Per tot això m’estranya i em sorprèn la
passivitat i la tolerància dels tarragonins.

La gent hauria de ser més exigent?
Quan es veu el deteriorament sistemàtic de la ciutat, la pèrdua de qualitat de vida, que no hi ha esperances de revertir la situació, que Tarragona està adormida i que els ciutadans estan perdent l’autoestima, diria que sí. Tenim tendència a acomodar-nos i a pensar que no hi ha solució. Hem de trencar aquesta lògica i reivindicar allò que ens mereixem.

Marxar cap a casa
Si vostè fos imputat, marxaria?
Depèn del motiu.

Ja hi som…
Per exemple, la imputació de la Sra. Estrada no hauria de ser motiu perquè marxés cap a casa. Mai. Això és el resultat de l’activisme. És molt greu que et presentis a unes eleccions amb 8 delictes i una interlocutòria d’acusació (Cas Inipro) molt greu. Per la seva pròpia salut i per preparar la seva defensa, haurien de marxar cap a casa.

On queda la presumpció d’innocència?
Això és un terme estrictament jurídic. Jo estic parlant de política, d’estimar la ciutat. Un polític, davant de tots aquests fets, hauria d’anar-se’n cap a casa.

Fa poc que està al plenari municipal… Creu que se’l respecta una mica més?
És irrellevant. El que em preocupa és que la meva veu sigui prou alta i cala perquè s’escolti el missatge.

Quin és el missatge?
Que no tenim alcalde, que està esgotat i que necessitem un canvi generacional urgent.

I la seva veu arriba als tarragonins?
M’agradaria que pogués arribar molt més. L’altaveu del plenari sou els periodistes.

El poder esgota a qui no el té?
Sí. Fer oposició és molt difícil i dur. És una feina de persistència i poc lluminosa. Malgrat tot, estic satisfet amb la feina del nostre grup municipal.

Ha aixecat la veu al plenari?
La meva veu s’alça en funció dels despropòsits progressius. Des que he entrat, el febrer del 2018, he trobat uns jocs que no han representat ni projectat la ciutat i un auto de processament sobre el cas Inipro molt greu. El contingut de la interlocutòria judicial m’avergonyeix i entristeix. I ara ens volen vendre els busos gratuïts. És una manera de fugir dels problemes reals. S’estan rient dels tarragonins.

Capritx de Ballesteros
Els busos gratuïts tiraran endavant?
És la mesura més electoralista que he vist en els darrers 15 anys. No atén a cap pla estratègic ni a cap recomanació concreta. És estrictament electoralista. Sortim d’un 2018 amb una vaga dels sindicats de l’EMT, on demanen la renovació de la flota i la millora de les condicions laborals i l’únic que se l’acudeix al Sr. Ballesteros és posar els autobusos gratuïts. Que té a veure això amb els problemes reals del transport públic a Tarragona? El PSC s’ha begut l’enteniment.

Però, és una bona iniciativa social, oi?
Gens. A costa de què tindrem un servei de busos gratuïts? La Sra. Bego Floria, que és la presidenta del consell d’administració de l’EMT, va dir que no és un problema de l’empresa i que s’hauria de determinar en plenari quina partida pressupostària haurem d’imputar a la gratuïtat dels busos. Què deixarem de fer perquè el capritx del Sr. Ballesteros sigui una realitat?

…?
Fa uns mesos, vam proposar que les persones amb problemes psíquics tinguessin el bus gratuït i el Sr. Ballesteros va votar en contra. Clar, era abans d’entrar en campanya.

Por de Ciutadans
Dels partits de l’oposició quin li fa més por?
Ciutadans, perquè la seva deriva a l’extrema dreta és preocupant.

I els altres?
El PP el veig dispers i perdut. ERC està perdent el nord fent política en funció del que es troba en cada moment. Cal estratègia clara per a la ciutat de Tarragona. Hem perdut totes les oportunitats i ara no podem desaprofitar-ne cap més.

Prefereixo quedar-me tot el que sigui necessari a l’oposició abans de permetre que Ballesteros continuï destrossant Tarragona

La gent diu que no hi ha alternativa a Ballesteros…
Devem parlar amb persones diferents.

Es considera l’alternativa?
A mi el que em diuen és que Ballesteros no pot continuar ni un minut més.

Si Ciutadans li fa por, amb qui podria pactar per governar?
Això no em preocupa. No serà per culpa del PDeCAT que Ballesteros continuï sent alcalde. No estarem en cap pacte que permeti que el PSC continuï governant Tarragona. Prefereixo quedar-me tot el que sigui necessari a l’oposició abans de permetre que Ballesteros continuï destrossant Tarragona.

Resultats brillants
El veig a l’oposició…
Nosaltres guanyarem i jo seré el proper alcalde de Tarragona. Tindrem uns resultats brillants.

Tindrà 14 regidors?
Serem la llista més votada. Tarragona no pot aguantar molt més sense fer un canvi profund i radical.

Què oferirà a la ciutadania?
Tarragonisme.

Treballant i esforçant-me perquè Tarragona ocupi el lloc que es mereix.

Què aporta de nou? El partit de Rubén Viñuales també diu que ‘Tarragona, primer’…
Sí, sí, Tarragona primer però quan han de votar propostes per millorar la qualitat de vida dels pensionistes, voten en contra.

…Parlàvem de vostè…
La meva candidatura és Tarragona i per damunt de tot i més enllà de tot, està Tarragona.

Concreti, si us plau…
Tot ha d’estar dins l’àmbit de la participació ciutadana. Vaig néixer l’any 77 i no entenc cap política que no passi per la participació ciutadana directa i clara. No el que tenim ara ni el que es proposa. Cal tenir en compte la gent.

El PDeCAT aprovarà els pressupostos pel 2019?
Tal com estan configurats, no.

Què s’hauria de canviar perquè votés a favor?
L’essència de les coses. O comencen per la participació ciutadana directa o deixen de ser pressupostos. Són uns pressupostos fets de dins cap a dins, sense pensar en la gent.

Com serà en Dídac Nadal fins a les properes eleccions?
El mateix que fins ara, treballant i esforçant-me perquè Tarragona ocupi el lloc que es mereix.

Quina opinió li mereix la inseguretat i l’incivisme a Tarragona?
Tot forma part del mateix problema. La manca de seguretat provoca incivisme i l’inrevés. La neteja també té molt a veure. Hem de fer un esforç comú per posar-nos més durs per protegir el nostre patrimoni.

Policia vol directius clares
I la seguretat…?
Els Mossos i la Guàrdia Urbana hauran de ser més eficients, la resposta que es dóna als ciutadans ha de ser més eficient i efectiva. Els cossos policials volen directius clares i suport polític per poder treballar. Ells són els professionals que coneixen la ciutat i com s’ha de fer. Proposo que les Juntes Locals de Seguretat tinguin caràcter permanent i que s’escolti els ciutadans perquè, en definitiva, són ells qui pateixen.

Li preocupa la situació dels barris?
Molt. Tots tenen elements que els fa notòriament problemàtics. Si el barri de La Mora està demanant ser una unitat descentralitzada, vol dir que hi ha un problema; si Buenos Aires demana formar part de la Canonja, és evident que existeix un problema. La Floresta es queixa de l’estat del seu local i de la T-11; l’Albada, Torreforta, Bonavista i Campclar tenen problemes notoris i el govern del Sr. Ballesteros no ha fet res per a solucionar-los.

El mercat de Bonavista no està en bones condicions.

I la part baixa de la ciutat?
És part de problema. La part baixa necessita que cada dia hi hagi un regidor escoltant la gent per resoldre els problemes. La part de Llevant, on no hi ha un sol equipament públic i municipal, també reclama més seguretat.

Què faria amb el Mercat de Bonavista?
Cal un pla d’inversions, un pla d’evacuació. De moment, hem tingut molta sort amb el mercadet. Hi ha massa problemes per resoldre. El mercat no està en bones condicions.

Si fos alcalde, amb quins tarragonins s’identificaria més?
Amb tothom i sobretot amb Tarragona. M’ho trobo còmode a Ponent, Nord i Sud.

Vostè pertany a una família influent…
No sóc de cap família important pel cognom. La importància, si n’hi ha alguna, ve per una altra banda: el meu avi va ser activista del PSUC i la gent l’estimava perquè treballava molt i el meu pare va ser alcalde i el convido que vagi a Ponent i pregunti per ell. Importància està en els fets i no en els cognoms.

 

PUBLICITAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
download udemy paid course for free