30. Abril 2024

Demanar llicència a Tarragona serà més ràpid, és l’aposta de l’ajuntament

El govern de Pau Ricomà està capficat en agilitzar i escurçar els tràmits burocràtics per obtenir una llicència. De fet, l’esforç i la reorganització duts a terme comencen a donar fruits, ja que s’han aconseguit reduir quatre mesos de mitjana el temps d’espera. Abans, aquest període era de 7-9 mesos. Aquest fet es deu a la reorganització del departament, a l’especialització dels tècnics que hi treballen i l’increment de la plantilla.

Fins ara les rases a la via pública per a la instal·lació de xarxes de subministrament de gas, electricitat, telefonia i altres serveis tècnics es tramitaven com a llicència d’obres la qual s’obté en un termini de 3 a 6 mesos. El mateix passa amb les instal·lacions de plaques fotovoltaiques i qualsevol classe d’obra que es realitza en la Part Alta. És a dir, qualsevol persona que es vulgui reformar la cuina o el bany dins del nucli històric de Tarragona té un temps d’espera d’un màxim de 6 mesos abans no aconsegueix llum verd per tirar endavant la reforma. En canvi, a partir d’ara, es podran executar les obres un cop que el ciutadà ho comuniqui a l’Ajuntament.

No obstant això, per aconseguir agilitzar les reformes a la Part Alta cal el vistiplau del Departament de Cultura de la Generalitat. Un cop el consistori obtingui el seu vistiplau es realitzarà una consulta pública per incorporar suggeriments ciutadans, i a continuació, es portarà al Consell Plenari per a la seva aprovació inicial. Immediatament després se sotmetrà a un termini d’informació pública de 30 dies.

Finalment, i un cop resoltes les al·legacions en el cas que n’arribin, es tornarà a portar al Consell Plenari per a la seva aprovació definitiva. “En sis mesos esperem tenir la nova ordenança i la simplificació de la tramitació de les llicències serà una realitat”, remarca el regidor de Territori, Xavi Puig.

 PUBLICITAT

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
free online course