29. Abril 2024

2 errors puntuals condemnen el Nàstic a la primera derrota en el Nou Estadi

El Gimnàstic de Tarragona suma un nou partit més sense guanyar, aquest cop en el Nou Estadi amb la seva primera derrota a casa, per 1 a 2 contra el líder, l’Atlético Baleares. El partit s’ha decidit amb dues errades importants dels granes que han condemnat el primer gol de Buyla al minut 6. Amb aquesta nova claudicació, el club tarragoní ja suma 5 jornades seguides sense sumar de 3.

La primera part començava amb un vendaval ofensiu del Nàstic, qui semblava haver après dels errors d’Algesires. Els granes jugaven amb una verticalitat pròpia dels equips que volen lluitar per estar el més amunt en la classificació. No era per menys, ja que el rival que tenien davant era el líder del grup, el qual aparentava no poder fer res per aturar el recital dels locals. Ja en el minut 2, Joan Oriol despertava al porter visitant amb un intent llunyà que sortia desviat. 4 minuts després, Buyla la posava a l’escaire des de la frontal per fer l’1 a 0. Recuperació de Ribelles, passada a Jannick, regat de crack i col·locació letal per avançar el seu equip.

Això seria només el principi, ja que els de Raül Agné continuarien enllaçant oportunitats sense fre. Pedro MartínQuintanilla i fins i tot Trilles aconseguirien posar en perill la meta del conjunt balear. No obstant, els granes rebien una gerra d’aigua freda quan al 37′, el mateix Trilles es marcava en pròpia en un dels pocs errors defensius de la defensa local. Immerescut o no, el partit tornava a estar com al principi i encara quedaven uns altres 45 minuts per disputar-se.

La segona meitat presentaria un duel molt més igualat, amb un Atlético Baleares més rocós defensivament. Això provocaria uns minuts de poques ocasions que es trencarien amb el segon gol visitant al 60′. La pilota se li escapava de les mans a Manu Garcia en una centrada. Error garrafal per a sorpresa dels 3.420 aficionats del Nàstic congregats al Nou Estadi. El xut de Canario – que suposava l’1 a 2 – era el primer entre els tres pals dels visitants. A partir d’aquest moment i tal com evidenciaven els canvis del tècnic local, el Nàstic buscaria desesperadament l’empat. Centrades i més centrades, però poques oportunitats clares. Tan sols una d’Édgar Hernández al 75′ i una altra de Fran Carbia al 87′ espantarien superficialment als líders.

Manu Garcia després de l’errada

Finalment, derrota molt amarga que allarga la mala ratxa del club tarragoní, el qual porta 5 partits consecutius sense sumar de 3. Els seus 19 punts el deixen tretzè a tan sols dues derrotes del descens. Els granes voldran retrobar-se amb la victòria dimecres a la copa del Rei contra el Linares Deportivo, i dissabte a Barcelona enfront del Cornellà. Pel que fa a l’Atlético Baleares, continua líder amb 29 punts. La jornada vinent es veurà les cares amb el Sevilla Atlético en el feu mallorquí.