28. Abril 2024

NÀSTIC…. COTITZANT EN ALÇA

El Nàstic aconsegueix la victòria davant el Còrdova (2-1) amb un gol al 94′ de Manu Barreiro | Els andalusos van jugar amb deu més de 75 minuts per expulsió de Pedro Rios

nasticcordoba3Fuetada cap a la salvació. El Gimnàstic de Tarragona s’ha encomanat a l’èpica per guanyar els tres punts davant un rival directe i escalar cap a la quinzena posició, amb tres punts de marge sobre el descens. Barreiro ha engaltat una pilota morta dins l’aire amb el temps complert per esclatar l’euforia d’un Nou Estadi que ha presentat la millor entrada de la temporada.

Rodri avançava al minut nou als cordovesos, però poc després Pedro Ríos era expulsat per agressió a Juan Delgado. En la jugada següent, Perone rematava per empatar el partit pel Nàstic. Els visitants, amb un jugador menys, han aguantat el resultat fins l’últim moment, quan ha aparescut Barreiro per deixar els tres punts a Tarragona.

corbovaLa primera part ha tingut bona part de l’acció concentrada en els primers 20 minuts de partit. Ben aviat, Héctor Rodas havia de ser substituit en defensa per un cop amb Achille Emaná. Just en la jugada següent, una centrada rasa d’Alfaro l’ha aprofitat Rodri per anotar a plaer i avançar els andalusos (9′).

Durant cinc minuts, el Còrdova ha tingut contra les cordes al Nàstic, i Manolo Reina ha hagut d’intervenir en dues ocasions per evitar el segon.
Quan es complia e quart d’hora de joc, un fet ha marcat el transcurs del partit. L’assistent de Tribuna veia l’agressió de Pedro Ríos a Juan Delgado i era expulsat, deixant al Còrdova amb deu jugadors amb 75 minuts per jugar. A més, just en la jugada següent, Tejera centrava la falta, i Perone feia valer la seva alçada per anotar l’empat.

En només un parell de minuts la situació havia canviat dràsticament, i ara era el Nàstic qui ho tenia tot de cara per emportar-se el partit.

nastic_El Còrdova va deixar de dominar i va fer valer la defensa de cinc per mantenir el marcador i fiar-ho tot a la contra, mentre el Nàstic tenia la pilota i temps per buscar el segon gol. Emaná, a l’equador de la primera meitat, va tenir l’ocasió més clara abans del descans, amb un xut a la mitja volta que sortia llepant el travesser.

Malgrat estar en inferioritat numèrica, el Còrdova ha tingut un parell d’oportunitats per anotar de nou, amb un xut potent d’Alfaro que ha aturat Reina en dos temps, i un remat de Luso a la sortida d’un còrner que marxava desviat.

Juan Merino va buscar un canvi donant entrada a Jean Luc i Àlex López per Madinda i Bouzón, però sense modificar l’esquema, que va continuar amb defensa de cinc. Tot i que va ser el Còrdova qui va portar el perill amb un mà a mà de Rodri amb Reina, que Perone va poder enviar a còrner. La primera ocasió grana de la represa la va tenir Emanà, amb un xut escorat dins l’àrea que aconseguia treue Razak amb els peus (55′). Just en la jugada següent, Razak havia de tornar a intervenir per evitar que la rematada de Perone pugès al marcador. Juan Merino, en una jugada intel·ligent, substituia a falta de 15 minuts a Achille Emaná, qui tenia una targeta groga, i donava entrada a Manu Barreiro.

nastic cordobaAmb aquest canvi, el Nàstic es va tornar imprecís i no arribava a crear perill sobre la porteria visitant. Però justament Barreiro, en l’última jugada del partit, amb el temps complert, caçava una pilota morta a dins de l’àrea, per afusellar Razak i fer esclatar un Nou Estadi amb més de 9.000 espectadors. Un gol que dóna una victòria, la tercera seguida, per posar terra de per mig amb el descens i confirmar la bona dinàmica d’un Nàstic que mira cap a dalt.

Aquesta victòria serveix al Nàstic per pujar fins a la quinzena posició amb 32 punts, tres més que la zona de descens. La propera jornada, els granes viatjaran fins a la capital de Andalusia per enfrontar-se al Sevilla Atlético.