28. Febrer 2024

Les químiques insisteixen: l’aire de Tarragona és de qualitat

Els resultats de l’Observatori de la Qualitat de l’Aire dels primers sis mesos de 2022 demostren que la mitjana de totes les immissions segueixen per sota dels límits legals i recomanats. L’estudi, impulsat per l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i Repsol, constata que Tarragona es troba en valors inferiors als de Barcelona. Com a principal novetat, la iniciativa ha incorporat el sindicat UGT.

Pel que fa a components, en aquest cas el Benzè, es mostren diferències entre poblacions, tot i que els valors dels primers sis mesos es troben molt per sota del límit d’immissió de 5 μg m-3 (micrograms per metre cúbic) que estableix la normativa espanyola i europea com a mitjana anual. Mentre que en el cas de l’1,3 butadiè, tot i no haver-hi cap valor normatiu que estableixi el límit d’immissions, en el cas del Morell s’assoleixen els límits recomanats si la mitjana de sis mesos es projecta com a mitjana anual.

L’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona mesura un total de 15 municipis entorn dels polígons químics nord i sud, en els quals s’han instal·lat 22 punts de mesurament, incloent-hi els que hi ha a Prades, Barcelona, Girona i Lleida, que permeten fer comparatives entre aquestes altres poblacions i les del Camp de Tarragona.

Durant els primers sis mesos de l’any, l’Observatori ha estudiat 62 compostos orgànics volàtils diferents. De tots ells, el Benzè també es mesura en continu a través de la Xarxa de Vigilància Pública de la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, fet que permet comparar any rere any la fiabilitat de la metodologia emprada en l’estudi impulsat per Repsol i l’AEQT perquè els resultats obtinguts a través de totes dues fonts sempre són molt similars.

PUBLICITAT


Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
online free course