19. Maig 2024

LA PRIMERA VICTÒRIA DEL NÀSTIC ENCARA HAURÀ D’ESPERAR

El Nàstic ensopega contra el Mallorca al Nou Estadi (2-2) i segueix colista. Brandon empata al 87′ i al Nàstic li anulen un gol al temps del descompte

No hi ha manera. Per primera veegada a la temporada, el Nàstic ha merescut plenament guanyar el partit. Però amb això no hi ha suficient. Dos badades defensives han provocat que per dues vegades els balears igualessin el marcador. Ja al temps de descompte els granes es van bolcar en atac, però l’arbitre De La Fuente Ramos va anul·lar un gol per fora de joc. Tampoc va veure unes possibles mans de la defensa del Mallorca en l’última jogada del partit. Lopo va ser expulsar just després del xiulet final.

Des de bon començament el Nàstic es va bolcar sobre la porteria de Santamaria. Vicente Moreno posava a Àlex Lòpez de referència en atac, i les bandes les deixava per Muñiz i Giner. Després dels cinc primers minuts de domini total dels granes, el Mallorca va començar a tenir la pilota, i de fet van ser els primers a crear perill sobre la porteria contraria, amb una rematada de cap d’Òscar Diaz que Mossa aconseguia refusar.nastic

Poc després, una falta a la frontal de l’àrea balear va ser el desencadenant del primer gol de la tarda. Muñiz, amb la seva cama esquerra va posar la pilota per sobre de la barrera, impossible per Santamaria (20).
Poc va trigar a respondre el Mallorca, gràcies a un vell conegut de l’afició grana, Lago Junior, que tornava per primer cop a Tarragona després de la seva etapa al club. L’ivorià va rebre una centrada del tarragoní Edu Campabadal, i la seva rematada es va topar amb la creueta de la porteria de Dimitrievsky.
A partir de la primera mitja hora de joc el partit es va tornar més brusc, on no van haver gairebé ocasions, però si fins a quatre targetes en deu minuts. L’última ocasió abans del descans la va tenir Sabater amb un potent xut que Dimi va poder blocar.

Encara no s’havien assegut els espectadors a la grada per començar a veure la segona meitat quan Brandon, jugador que havia entrat al descans, va empatar d’un xut duríssim que Dimitrievsky no va poder aturar (46). Justament en la jugada següent el Nàstic podria haver-se posat de nou per davant, però De la Fuente Ramos va anul·lar el gol a Àlex López per fora de joc.
El Nàstic estava obligat a trobar el gol, i Vicente Moreno va donar sortida a Jean Luc per a tenir més vocació ofensiva.

El mateix ivorià, només cinc minuts després de trepitjar la gespa, es va treure de la màniga un xut escorat que Santamaria no va aconseguir blocar i es va colar a la porteria (69).
De nou, el Nàstic tenia davant seu la possibilitat d’esvair els fantasmes i aconseguir la primera victòria de la temporada en lliga. El Mallorca va avançar línies i va buscar el gol de la igualada de nou. I quan faltaven 5 minuts pel final, Cordero va cometre penal, però l’àrbitre va xiular la falta fora de l’àrea.

El llançament de la falta va terminar en corner, però just en la jugada següent Brandon va rematar sol en línia de gol, aconseguint el 2-2 (87) A partir d’aquí, el Nàstic ja només va poder apel·lar a una èpica que no va ser suficient. Emanà va poder fer el gol de la victòria al temps afegit, però el col·legiat el va anul·lar per fora de joc. Ja amb el temps complet, Lopo va veure la vermella directa i serà baixa pel proper partit.