19. Març 2024

El Nàstic assumeix la primera derrota de la temporada al Nou Estadi

El Nou Estadi acollia aquest diumenge un duel de gegants. El Gimnàstic de Tarragona i la UD Ibiza es veien les cares en el partit corresponent a la tercera jornada de la 2a fase d’ascens a 2a Divisió. El matx acabaria amb un resultat de 0 a 1 favorable al conjunt eivissenc, sent l’únic equip que ha guanyat a Tarragona en tot el que va de temporada. Per tant, s’acaba la imbatibilitat dels granes al Nou Estadi.

La primera part començava amb un Nàstic amb ganes, pressionant a dalt i forçant pèrdues, essent fidels a l’estil del seu entrenador, Toni Seligrat. Això els va permetre dominar sobre manera el primer temps. D’altra banda, l’Ibiza jugava amb més calma, però sense renunciar als contraatacs. En general, hi va haver poques ocasions de gol. Una combinació ràpida entre Tienza i Brugui deixava sol a Carbia davant del porter rival, però aquest s’avançava per negar-li l’ocasió. Al minut 13, Bonilla ho provava des del mig del camp, però el xut sortia desviat. Una de les accions més polèmiques del matx va ser un possible penal sobre Joan Oriol. El cambrilenc superava amb facilitat al defensor, però aquest darrer el molestava fent-lo caure. El col·legiat no va xiular ni falta. En aquesta línia, el mateix Oriol i Fran Miranda ho provaven des de fora de l’àrea amb dos intents molt potents, però desviats. De fet, els locals no van incomodar gaire al porter rival durant els primers 45 minuts. Malgrat haver tingut sota control el partit fins al moment, el futbol a vegades és capritxós, i l’Ibiza s’avançaria en el marcador amb el seu primer xut a porteria. Un vell conegut del futbol espanyol, Javi Lara, penjava la pilota al primer pal perquè el 9 dels visitants inaugurés el lluminós. Els de Toni Seligrat no s’ho creien, un enfrontament que estaven mantenint sota domini grana, es transformava en una situació complicada. I podria haver estat pitjor, ja que el golejador, Castel, comptaria amb una altra ocasió per augmentar la renda de l’IbizaNo obstant, el xut era massa escorat i incòmode, permetent a Suárez aturar-lo amb certa facilitat. D’aquesta forma s’arribava al descans.

La segona meitat s’iniciaria amb un Nàstic molt semblant al dels primers 45 minuts. De fet, el conjunt tarragoní no havia jugat malament, però els hi havien mancat ocasions clares de gol. Els granes ho intentaven sense parar, arribant a encapsular a l’Ibiza dins de la seva àrea. Els visitants seguien el seu guió previst en cas d’anar guanyant: buscar la sentència al contraatac. Només començar el segon temps, Carbia remataria una jugada individual molt bona de TienzaNo obstant, el davanter estava massa escorat, enviant la pilota per damunt del travesser. Poca cosa més es veuria en els primers moments de la segona meitat, ja que el protagonisme seria per la gran quantitat d’interrupcions i pèrdues de temps que hi va haver. En aquesta línia, les següents ocasions arribarien al minut 25 amb el peu de Brugui, qui encetava un xut potent, però centrat des de fora de l’àrea. 3 minuts més tard Albarrán llançava una carrera de mèrit fins a arribar a línia de fons. El lateral grana centrava enrere perquè Bonilla rematés tot sol a plaer. Inexplicablement, la direcció del cop de cap era desviada. El Nàstic començava a desesperar-se: centres laterals que ningú finalitzava i pilotes a l’espai impossibles. Els locals encara van comptar amb diverses ocasions a pilota aturada, però cap que obligués el porter rival a estirar-se. Lasso, qui havia entrat com a substitut, ho provaria de falta directa ja en el descompte. L’esfèric llepava el pal curt del meta visitant. A la següent jugada, Tienza dispararia des de la frontal amb un intent molt potent, però novament desviat. Aquest cop, ni José Aurelio Suárez ni cap jugador del Nàstic es va vestir d’heroi per salvar el resultat. Finalment, el Gimnàstic assumiria la primera derrota de la temporada en el Nou Estadi.

Amb aquest resultat, l’Ibiza es consolida com a líder indiscutible del grup amb 46 punts. La setmana vinent rebrà a l’Andorra a casa seva. El Gimnàstic, per contra, romana amb 37 punts empatat a la segona posició amb Andorra i Barça B, dos equips que encara han de disputar la seva jornada. El cap de setmana vinent, els granes viatjaran al feu del Vila-real B.