30. Abril 2024

L’incivisme fa desaparèixer les cares del Pont del Serrallo

Imatge del Pont del Serrallo

Ha estat un dels temes estrella d’aquesta campanya electoral, l’incivisme a Tarragona. Entre partits polítics, treballadors de la neteja i comitès d’empresa, s’han anat passant la pilota, d’una manera o l’altra hi havia coses serioses en joc. Però l’incivisme ha seguit present durant la campanya i després dels comicis municipals.

No han anat cessant aquestes actituds. Ha estat una evidència, present a la campanya, els cartells polítics de les formacions de Tarragona, guixats, estripats, pintats… Potser al final, alguns tindran part de raó i si que es tractarà d’un tema de civisme a Tarragona.

I doncs, perquè aquesta reflexió, de civisme i ètica urbana? Molts sabran l’honor que suposa ser del Serrallo a Tarragona. El barri mariner de Tarragona és un indret molt especial, una autèntica joia i els serrallencs es mostren orgullosos i presumeixen de ser-ho. I tenen motius justificats.

També és una altra realitat que entre uns i altres han intentat malmetre aquest barri tarragoní tan especial. Com ho han pogut permetre? Si aquest districte s’està posant ‘maco’ és per què els seus veïns, comerciants, treballadors; la seva gent en definitiva, s’han encarregat de fer-ho.

I una de les coses més autèntica, més genuïna del barri eren les cares del pont del Serrallo. Els barris són de la seva gent, i quina forma més bonica era veure en aquesta estructura, les cares de la gent del Serrallo. Quin homenatge més bonic i quin privilegi més gran. Fins que les bretolades han acabat amb aquest homenatge.

Les cares dels serrallencs han desaparegut

Fa uns dies, ja amb la campanya electoral ben avançada, de sobte, van aparèixer les parets pintades de blanc. No hi havia rastre dels rostres dels serrallencs als murs del pont d’accés al barri mariner. Sorpresa i incredulitat.

Segons fonts consultades, des de l’Associació de veïns del Serrallo i l’Autoritat Portuària van decidir treure les cares per protegir els afectats, ja que de manera assídua apareixien pintades obscenes, dibuixos i ‘grafitis’ d’algú que es pensa que és artista urbà. La sorpresa ha augmentat.

I és una autèntica llàstima que per quatre brètols no es puguin tenir a la ciutat espais d’homenatge als seus propis ciutadans. I és una cosa que no s’entén, per què es comencen per aquest tipus d’actes i s’acaba per no respectar res de l’espai urbà de la ciutat. Alguna cosa estem fent malament entre tots i cal començar a prendre mesures.

B.V.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

One comment

  • Àlvar

    29 Maig, 2019 at 11:08 am

    Crec que hauriem de demanar a l’autora que els tornès a posar… Era una molt bona proposta i les despeses les podria asdumir ajuntament o el Port.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy paid course