30. Abril 2024

Pere Navarro, pregoner de la Setmana Santa a TGN: la religió és un conjunt de totes les arts

L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, va presidir el tradicional pregó de Setmana Santa, que aquest any ha anat a càrrec de Pere Navarro, filòleg i professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV), així com membre de diverses entitats culturals de la ciutat al llarg de la seva trajectòria. L’acte del Pregó també va comptar amb la participació del president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa, Francesc Seritjol i l’arquebisbe metropolità i primat de Tarragona, Joan Planellas i es va dur a terme aquest matí a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI).

En obrir l’acte, l’alcalde Pau Ricomà va felicitar l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa per aquesta iniciativa, que ja van engegar l’any passat, de traslladar aquest acte tan important de la zona tradicional on s’ha fet sempre, com és a la Part Alta i al consistori, a diferents indrets de la ciutat. “Em sembla un encert i una declaració d’intencions, ja que aquesta celebració arrossega a milers de ciutadans de tota Tarragona”, va destacar. També va destacar la importància de l’actual seu de l’EOI, com un “exemple del passat industrial i carregat d’història, com és la seu de l’antiga fàbrica de licors Chartreuse”.

Després, l’alcalde va anunciar el pregoner, Pere Navarro, de qui va destacar la seva vinculació amb la cultura tarragonina i la Setmana Santa com a Dama del Ball Parlat de Dames i Vells durant molts anys, a més de ser “un gran coneixedor de la nostra llengua” i “una autoritat en el camp de la dialectologia”. Va concloure que Navarro estava allà “per la seva vinculació amb la cultura tarragonina, amb la festa sent una de les Dames del Ball Parlat de Dames i Vells durant molts anys, i sobretot, com a profund cristià”.

Seguidament, Francesc Seritjol va donar pas al pregoner, qui va fer un discurs extens sobre la seva relació amb la Setmana Santa tarragonina, la seva fe i la religió cristiana. Va posar de relleu l’agraïment i l’honor de ser escollit com a pregoner d’enguany i va destacar el lloc triat per a l’acte com un lloc que el definia per dos paràmetres: el de llengua, sent l’Escola Oficial d’Idiomes, i el de la festa, com a record de la fàbrica Chartreuse i el que representa.

“Avui sóc aquí per expressar-vos el meu paper com a creient. Soc un fervent defensor que la ciència, la festa i la fe no han d’estar renyits, sinó que van de la mà”, ha dir Navarro, tot afegint que “la religió és un conjunt de totes les arts: de la literatura, la pintura, la música… els valors humans que defenso i que ens haurien de definir”.

Finalment, l’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha estat l’encarregat de cloure l’acte i seguidament la comitiva s’ha traslladat al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona, on el pregoner ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament i el de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa.

PUBLICITAT











Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
udemy paid course free download