El Gremi de Pastissers de Tarragona encara la recta final de Nadal al límit a causa de l’increment desmesurat de preus. Segons explica el seu president, Josep González, alguns aliments fins i tot han doblat el seu cost: “Els preus ens estan menjant, aquesta situació ens està matant”. Per aquest motiu, molts pastissers estan estudiant apujar l’import dels seus productes en plena campanya de venda de tortells de Reis.
González apunta que cada vegada hi ha menys marge de benefici, tot un problema si es vol continuar oferint un pastís de qualitat. “Ens veurem obligats a cobrar la caixa”, confessa preocupat. Pel que fa a les vendes, el president dels pastissers defensa que són bones i en el seu cas, la Pastisseria Conde, han augmentat. Detalla, però, que gran part de l’increment d’encàrrecs es deu al tancament de la Pastisseria Palau.
Com a curiositat, González explica amb orgull que l’expropietari del negoci, Josep Roquet, ara compra el tortell al seu establiment. Sobre la tendència d’enguany, l’artesà declara que el tortell tradicional, el de massapà, continua sent el més venut. No obstant això, els de nata, crema i trufa cada cop tenen més èxit.