30. Abril 2024

ERC s’imposa a Tarragona i l’extrema dreta neix amb força

ERC s’ha imposat a la província de Tarragona en les eleccions al Parlament en aconseguir cinc escons, un més dels que va obtenir el 2017, en un empat amb Ciutadans, seguida del PSC, que recupera terreny en sumar quatre diputats, mentre que el PP perd al seu únic representant.

Amb gairebé el 100 % dels sufragis escrutats, els republicans, que el 2017 van ser la segona força més votada per darrere de Ciutadans, s’han situat en aquests comicis al capdavant, en aconseguir el 24 % dels vots, un 0,8 % més dels que van recollir en les anteriors eleccions autonòmiques.

El PSC, que el 2017 va quedar en cinquè lloc amb dos diputats, s’ha convertit en la segona formació amb més suports a la província -un 20 %-, cosa que li permet aconseguir quatre escons, els mateixos que JxCat, que manté el resultat electoral dels últims comicis, amb el 19 % dels sufragis.

En quart lloc ha irromput Vox, que s’ha fet amb un 9 % dels vots i dos dels diputats en joc en la circumscripció tarragonina, mentre que Ciutadans, que el 2017 es va erigir en la força amb més suports en la demarcació de Tarragona (27,35 %), ha retrocedit fins a quedar-se amb un sol escó, tres menys dels quals tenia.

La CUP, que no tenia representació a la demarcació de Tarragona, ha obtingut un 6 % de vots que li concedeixen un parlamentari, el mateix que En Comú Podem, que amb un 5 % de suports conserva el que va aconseguir el 2017.

El PP, que en les anteriors eleccions catalanes va aconseguir esgarrapar un diputat amb un 4,57 % dels vots, s’ha quedat sense representant en descendir al 4,3 %, igual que el PDeCAT, que amb un 2,7 % no aconsegueix fer-se amb cap dels escons en disputa.

A diferència del 2017, quan la província de Tarragona va aconseguir una participació rècord del 78,41 %, en aquesta ocasió només han acudit a les urnes el 50,42 % dels electors, un 0,84 % dels quals han votat en blanc mentre que el 2,08 % ha emès un sufragi nul.

Al municipi de Tarragona, la ciutat del cap de llista del PPC, Alejandro Fernández, el PSC és la formació amb més vots, un 24 %, seguida d’ERC (18 %) i JxCat (14 %), mentre que VOX (12 %) se situa en quart lloc, una mica per davant dels populars, als quals segueixen CS (7 %), En Comú Podem (5 %) i la CUP (5 %). El PP i el PDeCAT desapareixen del mapa parlamentari.

PUBLICITAT

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
online free course