30. Abril 2024

Facilitats pels autònoms afectats pel coronavirus

Els autònoms vivien amb incertesa el decret de l’estat d’alarma pel Covid-19, per a molts d’ells ha suposat un notable descens dels seus ingressos, quan no la suspensió total de la seva activitat. Per això, el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha aclarit que tots els treballadors per compte propi afectats per aquesta situació podran cobrar l’atur i deixar de pagar la quota d’autònoms sense haver de donar-se de baixa d’Hisenda ni de la Seguretat Social.

Per ajudar els autònoms que no saben si poden acollir-se a les ajudes o què han de fer per obtenir-les, José María Hernández, assessor d’empreses de Adine, ha resumit les mesures aprovades pel Govern per pal·liar els efectes econòmics derivats de la crisi sanitària.

Requisits
Gaudiran d’aquesta prerrogativa els autònoms que es trobin en dos supòsits: aquells que hagin hagut de cessar la seva activitat o bé que hagin vist reduïda la seva facturació en un 75% en el mes anterior a què se sol·licita, calculant la mitjana de facturació del semestre anterior.

Per poder sol·licitar els ajuts, els treballadors hauran de demostrar que eren afiliats i en alta a la data de declaració de l’estat d’alarma, sense que sigui necessari tenir la cobertura per cessament d’activitat, ni donar-se de baixa de la teva activitat. Quant als que tenen treballadors a càrrec, hauran de realitzar un ERTE i, aquest cop sí, sol·licitar el cessament d’activitat.

Si s’acullen a les ajudes per reducció en la seva facturació, hauran d’acreditar-la. Finalment, sense importar el motiu pel qual la sol·liciten, hauran d’estar al corrent en el pagament de quotes a la Seguretat Social, tenint la possibilitat de regularitzar algun impagament que hi hagi en aquest moment durant un període de 30 dies.

Quantia de les ajudes i sol·licitud
Pel que fa a la quantia de la prestació, el BOE publicat aquest dimecres estableix que serà d’un 70% de la base reguladora. El seu import mínim per a 2020 és de 944,40 €, de manera que la prestació mínima serà de 661,08 euros.

A més, durant el període en què es percebi aquesta prestació, l’autònom no haurà d’ingressar les seves cotitzacions socials i el període es considerarà com a cotitzat a tots els efectes.
La sol·licitud s’ha de fer en la mútua amb la qual el treballador per compte propi tingui formalitzat el document d’adhesió, per a això podran a disposició dels usuaris els formularis requerits per a la seva petició.

Pel que fa a la vigència de les ajudes, en principi s’estableix que sigui d’un mes o fins a l’últim dia del mes que duri l’estat d’alarma, que va ser declarat el 14 de març.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free