25. Abril 2024

L’estat invertirà 550 mil euros en Tgna a causa de les riuades

REDACCIÓ27 Desembre, 20190

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO), ha pres nota de la Resolució de 25 de setembre de 2019, del secretari d’Estat de Medi Ambient, per la qual es declaren d’emergència les obres per a la reparació dels danys produïts a causa dels temporals marítims, de vent i de pluges esdevinguts en el mes de setembre de 2019 a les costes de les províncies d’Alacant, Castelló i València a la Comunitat Valenciana; a la província de Tarragona, a Catalunya; a la Regió de Múrcia i a les províncies d’Almeria, Granada i Màlaga, a Andalusia, per un import de 11.446.000 euros.

Les costes de les esmentades províncies es van veure afectades per l’especial intensitat de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que va tenir lloc entre els dies 11 i 14 de setembre de 2019, amb vents forts i elevades precipitacions, que van provocar inundacions severes i diversos danys a la costa en general i, en particular, en diversos punts del domini públic marítim-terrestre en què es fa necessari intervenir sense demora.

Donat el seu caràcter d’urgència, les actuacions objecte d’aquesta inversió es van iniciar el passat mes d’octubre, per tant, algunes d’elles ja han estat executades i altres estan en fase d’execució.

El 21 de setembre de 2019 va publicar en el Butlletí Oficial de l’Estat el Reial Decret llei 11/2019, de 20 de setembre, pel qual s’adopten mesures urgents per pal·liar els danys causats per temporals i altres situacions catastròfiques. En el seu article 13, es faculta la ministra per a la Transició Ecològica en funcions per declarar zona d’actuació especial per a la restauració del domini públic marítim terrestre les zones afectades al litoral en les següents matèries:

Restauració i altres obres que assegurin la integritat i adequada conservació del domini públic marítim terrestre, així com els treballs complementaris per assegurar la sostenibilitat de la costa i mitigar els efectes de futurs temporals i galernes.

Protecció i conservació dels elements que integren el domini públic marítim terrestre, en particular, adequació sostenible platges i arenals, sistemes dunars i aiguamolls litorals, recuperació i regeneració d’aquests, amb especial atenció a les zones incloses en la Xarxa Natura 2000, així com realització, supervisió i control d’estudis, projectes i obres a la costa.

· Reparació i restauració d’estructures danyades al litoral, com passeigs marítims, accessos al domini públic, murs, etc.

Tarragona

 

A Tarragona, el cost total de la inversió prevista és de 550.000 euros. Les actuacions consisteixen, principalment, en aportacions de sorra, reparació d’esculleres i estabilització de penya-segats.

A Roda de Barà es repararan les pèrdues de sorra i els descalces d’escullera davant el passeig marítim. A Sant Jaume d’Enveja s’actuarà sobre les erosions al front costaner de l’illa de Buda, que posen en risc la permanència del cordó litoral existent, el que suposaria un greu impacte ambiental per l’entrada d’aigua de mar.

A Alcanar s’executaran actuacions per protegir la inestabilitat de penya-segats i les zones properes.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
download udemy paid course for free