Pere Granados, l’alcalde de Salou, va estar a punt de trencar-se quan en un discurs recordar les seves arrels i de retruc de la seva família (d’Arboleas i Almeria). El batlle salouenc, molt forjat en la disputa política, va rebre la insígnia d’or de la Casa d’Andalusia de Tarragona i Província, emocionat. En un acte solemne celebrat al Teatre Auditori del municipi, on es va sentir l’himne de Catalunya, “Els Segadors” i del d’Andalusia, amb lletra de Blas Infante.
La presidenta de l’entitat andalusa, Charo García Caballero, va col·locar en la solapa de l’americana de l’alcalde un pin d’or com a mostra del recolzament que el cap de govern salouenc i el seu equip dispensen a la Casa d’Ansalusia. Feia tres anys que no es lliurava aquesta distinció. Al costat de Pere Granados hi era la seva dona Elena, persona que sol allunyar-se del protagonisme i dels focus mediàtics. Els germans de l’alcalde també van assistir a l’homenatge brindant-li així tot el seu escalf.
En el seu discurs, Granados va recordar els seus orígens andalusos i va dir que sempre ha fet els possibles perquè els espanyols del sud es trobessin còmodes a Salou, un municipi, on la convivència entre pobles i cultures, és una realitat. L’edil va agrair el fet que la Casa d’Andalusia l’hagi escollit per lliurar-li un dels seus emblemes més significatius. Va dir que aquesta insígnia pertany a tot el seu govern i al municipi sencer pel “seu esperit obert, humà, hospitalari i acollidor vers el poble andalús”. A Salou hi resideixen gairebé dos mil andalusos.
Granados es va emocionar al parlar de la unió entre pobles i de la nostàlgia que molts dels andalusos que resideixen a diferents punts de la geografia catalana. També va agrair i valorar l’exemple d’integració i d’esforç de la comunitat andalusa a Salou. Va fer esment a la nova escultura instal·lada a la plaça d’Andalusia, un cavall andalús de planxa de ferro i als tarongers que s’hi han plantat en la plaça d’Andalusia, un arbre característic de terres andaluses.
La presidenta de la Casa d’Andalusia a Tarragona, per la seva banda, va fer un discurs més emotiu i nostàlgic. Va repassar la història d’aquells que van viatjar cap a Catalunya cercant un futur millor. Però, també va parlar de la nova Andalusia, la més pròspera i la que s’ha convertit en terra d’acollida. Charo García Caballero va aportar números, en els quals queda reflectida una evolució demogràfica, econòmica, cultural i empresarial de l’autonomia liderada en l’actualitat per Juanma Moreno.
Després del seu discurs – molt aplaudit, per cert – els assistents van poder escoltar d’un poema a Andalusia, d’Iván Navarro, acompanyat d’un guitarrista. La companyia de la reconeguda Mónica Novillo i Alquimia Flamenco van fer les delícies del públic, transportant-los, a través de la música i el ball, a les terres andaluses. També
Entre les autoritats, hi eren presents el regidor de Serveis Generals de Salou, Jesús Barragán; la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez; el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; el regidor d’Hisenda, Yeray Moreno, i la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer; i la regidora del PP de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina.
Així mateix, també hi va assistir Joan Ruiz, diputat al Congrés; Santiago Castellà, subdelegat del Govern; Marta Blanch, diputada provincial; Ricard Checa, president de l’Observatori dels Drets Humans de Catalunya; i José Naveiro, jutge de Pau de Salou.
VÍDEOS
📷GALERIA📷





























