26. Abril 2024

El Nàstic guanya a ritme d’Amparito Roca i suma la 2a victòria consecutiva

El Gimnàstic de Tarragona ha aconseguit la segona victòria de la temporada davant del Betis Deportivo. El partit, disputat novament al Nou Estadi, va acabar amb un resultat de 2 a 0. El Nàstic arribava al matx havent guanyat per 1 a 0 al Barça B, alhora que el filial verdiblanc es plantava a Tarragona havent aconseguit el mateix resultat favorable contra l’UCAM Murcia.

La primera part començaria amb el conjunt grana pressionant molt a dalt i amb èxit. Algunes pèrdues compromeses del filial bètic permetrien bones ocasions pels de Raül Agné. A més, a priori el Betis B no renunciava a treure la pilota jugant. Però els problemes en aquest aspecte eren evidents i aviat optarien per les pilotades llargues. La primera oportunitat seria per Pedro Martín, qui rematava amb dificultats un centre perillós de Pol Domingo.

En els primers compassos, el Nàstic no aconseguiria finalitzar amb perill cap ocasió de gol. Tampoc ho faria el filial del Betis, malgrat comptar amb la més clara del primer temps. Un error defensiu en la sortida de l’equip tarragoní deixava sol al davanter Raúl enfront del porter grana. Tanmateix, el jugador visitant enviava l’esfèric al lateral de la xarxa. A partir d’aquest moment, les imprecisions dominarien el matx, amb cap dels dos conjunts aconseguint controlar el joc. Els locals tindrien 2 aproximacions perilloses de Robert Simón, però cap seria fructífera. Fullana també comptaria amb un xut des de lluny al minut 32, no obstant, la pilota sortia força desviada. La darrera dels primers 45′ seria pel Betis B amb un intent de falta directa sense fortuna per part de Calderón.

La primera meitat no havia deixat massa bones sensacions, i l’equip grana necessitava reaccionar si volia que els 3 punts es quedessin a Tarragona. El segon temps continuaria en una tendència similar. Al minut 53, Manu Garcia salvava al Nàstic amb una gran aturada a baix a xut d’un Raúl completament sol quasi al punt de penal. A partir d’aquesta jugada i també a causa dels canvis, els locals van reaccionar amb un tímid intent de Fran Carbia des de fora de l’àrea. Uns instants després, una recuperació perillosa permetia que Robert Simón la centrés quasi a línia de fons perquè rematés meravellosament Édgar Hernández. Res podia fer el porter rival per evitar l’1 a 0.

La gran dinàmica dels granes continuaria uns minuts més amb un gol invalidat per presumpte fora de joc, però que no obstant l’àrbitre acabaria assenyalant falta favorable al Nàstic. Tanmateix, el joc dels dos conjunts tornaria a ralentir-se dràsticament fins al minut 78. Els granes, aprofitant que el filial bètic havia de pujar les línies, intentava enviar passades a l’espai. Així arribaria el 2 a 0. L’Autor del primer gol, Édgar Hernández, la posava al punt de penal perquè bonilla afusellés a plaer, però amb suspens, ja que – abans d’entrar – la pilota es va estavellar en el travesser. Un parell més d’ocasions pels dos equips no canviarien el marcador final de 2 a 0.

Finalment, victòria tarragonina per celebrar l’inici de les festes de Santa Tecla. A l’espera d’altres resultats, el Betis Deportivo se situa 13è amb tan sols 3 punts. El Gimnàstic, per la seva part, és líder amb 7 punts. La setmana vinent viatjarà a Valdebebas per veure’s les cares amb el Real Madrid Castilla.