27. Abril 2024

EL CBT AGAFA AIRE I SEGUEIX EN LA LLUITA PER LA PERMANÈNCIA

Els blaus superen al Albacete Basquet (84-73), rival directe en la lluita per la salvació

CBT albacete3El Club Bàsquet Tarragona ha fet un pas més cap a la permanència a la LEB Plata, després de superar al Pavelló del Serrallo a un rival directe, l’Arcos Albacete Bàsquet. Els homes de Berni Álvarez sabien que la derrota deixaria al CBT sense gairebé opcions de salvació, a falta de cinc jornades per acabar la competició regular. Els blaus han quallat un molt bon partit, i el tercer clau ha dictat sentència en favor dels tarragonins.

El partit començava bé pels interessos del CBT. Un triple de Marc Giménez als primers minuts deixava un marcador de 10-5. A poc a poc, el conjunt rival començava a reaccionar i a anul·lar l’efectivitat dels blaus, i a partir del minut cinc d’aquest quart es capgiraven els papers. Quan faltaven tres minuts pel final del primer quart, els manxecs es posaven per davant, tot i que la darrera cistella de Ferran Torres va deixar el primer quart amb empat (22-22).

L’Albacete sortia amb les piles carregades al segon quart, i a l’equador d’aquests els visitants tenien un avantatge de nou punts sobre els blaus (25-34). Els de Berni necessitaven un revulsiu i Diego Gallardo, amb tres triples consecutius i uns minuts de qualitat, apareixia per liderar la remuntada. Un triple sobre la botzina donava als manxecs un lleuger avantatge al descans (43-46).

A la represa, als homes de Berni Álvarez els hi va costar entrar en el partit. Però quan ho van fer, la diferència va anar augmentant a poc a poc. Els de Berni es mostraven forts, a totes dues bandes de la pista, i regulars. Un triple de Xavi Hernández donava als seus un avantatge d’onze punts, i molta tranquil·litat per encarar el final de quart, al qual s’arribava 67 – 57.

CBT albacete2El darrer quart el va marcar la confiança del CBT, encarat cap a la victòria. l’Albacete, que acusava el desgast físic, només va poder anar a remolc. I el cert és que el quart no va perillar en cap moment, i els blaus es van emportar la victòria amb un tempteig final de (84-73).

Aquesta victòria manté en la lluita per la salvació al CBT, que es troba a una victòria de la salvació, que marca el CB l’Hospitalet amb nou victòries. La propera jornada, els blaus es desplaçaran fins a Pontevedra, on jugaran contra l’equip més en forma de la categoria, el Cambados Cidade Europea do Viño.