AGUSTÍN PUJOL: Dit i fet, aquesta és l’actitud

 Des del començament de la crisi sanitària i la imposició de l’Estat d’Alarma, la setmana vinent farà ja dos mesos, hem vist com aquesta necessària aturada generalitzada ha provocat que multitud de famílies hagin vist reduïts d’una forma molt significativa els seus ingressos, ja sigui perquè algun dels seus membres han perdut la feina, s’han vist afectats per un ERTO o, en el cas dels autònoms o empresaris, no han pogut dur a terme la seva activitat en condicions normals i per tant les facturacions són molt inferiors o inexistents.

La manca de recursos per afrontar el pagament dels lloguers és un problema per moltes famílies i empreses. En aquestes circumstàncies és molt convenient iniciar la negociació amb els propietaris, cercant l’ajornament o reducció de les rendes, que en la majoria dels casos, per l’experiència acumulada en les mediacions gestionades per la Cambra de la Propietat Urbana, acaben amb un acord entre les parts que permet acomodar les condicions contractuals a les circumstàncies personals i econòmiques de les dues parts. D’altra banda, l’impagament de les rendes o la intransigència a l’hora de negociar ens aboca a una resolució judicialitzada, lenta, cara i inoperativa.

Aquesta setmana l’alcalde Pau Ricomà, m’ha donat una excel·lent notícia pel teixit comercial i empresarial de la nostra ciutat, l’Ajuntament de Tarragona aprova la concessió de subvencions directes per ajudar a pal·liar l’efecte que la pandèmia tindrà en el sector comercial. L’equip de govern, mitjançant el decret 2020/4532, aplicarà 250.000 euros del pressupost municipal a pal·liar els efectes de la COVID-19, condicionada a l’aprovació definitiva de l’expedient modificatiu de crèdit 26A.

Els beneficiaris d’aquestes subvencions seran les persones físiques o jurídiques propietàries d’establiments mercantils, industrials o de serveis, que hagin tingut una disminució demostrable dels seus lloguers a conseqüència d’haver arribat a acords amb els seus arrendataris per tal de condonar una part del preu del lloguer pactat segons contracte durant l’estat d’alarma, en atenció a la paralització de la seva activitat comercial no essencial.

És molt important el temps, si l’Ajuntament actua ràpidament permet que els propietaris encarin les negociacions amb aquest suport, la qual cosa fomentarà de ben segur les condonacions de rendes, alhora que els comerciants disposaran de més recursos per afrontar la reobertura dels establiments i l’activació del comerç local.
Tot i això, l’import de la subvenció serà com a màxim de 500 euros, si bé no podrà superar en cap cas el 50% de les rendes condonades, crec que per millorar l’efectivitat de la mesura seria convenient elevar aquesta assignació unitària. Caldrà estar molt pendents, ja que les sol·licituds s’han de presentar al Registre General de l’Ajuntament via telemàtica, en un termini de 15 dies naturals a la publicació d’aquesta resolució.

El govern de l’Estat ha decretat mesures per tal minimitzar els efectes negatius, socials i econòmics, entre altres, el 31 de març aprovà els ajuts al finançament mitjançant conveni amb l’ICO, desenvolupant una línia d’avals, a fi que les entitats de crèdit puguin oferir ajudes transitòries de finançament per a fer front al lloguer d’habitatge habitual de les llars que es trobin en situacions de vulnerabilitat social i econòmica a conseqüència de l’expansió de la COVID-19.

Posteriorment, l’11 d’abril és publicada una ordre ministerial per regular ajuts directes als llogaters en situació de vulnerabilitat que no puguin pagar el lloguer del seu habitatge habitual a conseqüència d’aquesta crisi sanitària, i trasllada a les comunitats autònomes la gestió d’aquests ajuts. El temps torna a ser important, a hores d’ara, cap d’aquests ajuts està arribant a les persones afectades per la crisi.

Felicito l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona per aquesta iniciativa, adequada i necessària, així com oportuna, sempre que la publicació i aplicació d’aquests ajuts es dugui a terme en un curt espai de temps.

Agustín Pujol Niubó
President de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
online free course