30. Abril 2024

LES POLICIES LOCALS REBEN ORDRES PER IMPEDIR LA CONSULTA INDEPENDENTISTA

El Ministeri Públic recorda a les policies locals que si cal ordre judicial per intervenir el material s’ha de comunicar ràpidament a fiscalia. Les policies municipals, exercint les funcions de policia judicial, estan obligades a obeïr a les ordres del ministeri fiscal

Si fins ara només la fiscalia només havia advertit, directament, els comandaments dels Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, que havien se perseguir i evitar el referèndum de l’1 d’octubre, ara l’amenaça del Ministeri Fiscal s’allarga també a les policies locals.

Segons la fiscalia, els agents de les policies municipals, com a policia judicial,  tenen l’obligació d’impedir la consulta i de requisar les urnes i el material referent a l’acte electoral que el govern espanyol considera il·legal.

Fiscalia  ordena a les policies locals “elaborar de forma urgent l’informe o atestat oportú” quan coneguin algun acte preparatori, que es remetrà “amb caràcter urgent al fiscal competent i còpia a la policia judicial dels Mossos d’Esquadra a efectes de coordinació”. Els policies locals hauran de practicar “de forma immediata les diligències necessàries per acreditar els fets delictius i determinar les responsabilitats penals exigibles”.

“Per tal d’evitar la consumació o l’esgotament dels delictes, els funcionaris de la Policia Local procediran directament a adoptar les mesures necessàries per intervenir els efectes o instruments destinats a preparar o celebrar el referèndum il·legal, requisant urnes, sobres electorals, manuals d’instruccions pels membres de les meses electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics, així com qualsevol altre material de difusió, promoció o execució del referèndum il·legal”, conclou l’escrit.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
udemy paid course free download