30. Abril 2024

LES RESTES EXHUMADES A LA CATEDRAL DE TARRAGONA NO SÓN DEL BISBE CEBRIÀ

Arqueòlegs de l’Institut d’Arqueologia Clàssica de Catalunya (ICAC) i del Museu Bíblic Tarraconense (MBT) han confirmat que les restes trobades a la Catedral de Tarragona no són del bisbe Cebrià. Es tracta de restes que van pertànyer a quatre esquelets incomplets diferents.

Les restes corresponien a una persona jove, de qui no s’ha pogut determinar el sexe, i d’uns 24 anys d’edat; un home i una dona d’entre 30 i 45 anys i d’un home de més de 55 anys.

La prova feta amb el Carbona 14 ha datat els esquelets entre els segles V i VI després de Crist, per la qual cosa no poden ser les restes del bisbe Cebrià, perquè aquest data d’un segle més tard, del VII.

Excavacions al patí de la Casa dels Canonges

Des d’ahir dimarts també s’està excavant al pati de la Casa dels Canonges de Tarragona a la zona on s’alçava el porticat de tancament de la plaça de culte romà a l’emperador August.

S’excava part del porticat de tancament de la gran plaça de culte romana del segle I dC, en el centre del qual es trobava el majestuós temple d’August, el segon major de l’Imperi després del de la capital, Roma. Els treballs pretenen conèixer l’evolució històrica d’un porticat que ha determinat la parcel·lació urbanística de la Part Alta de Tarragona, el nucli històric.

Actualment hi ha restes visibles en el claustre de la Catedral, el Consell Comarcal i el Col·legi d’Arquitectes, a més del MBT. També s’esperen trobar evidències de la transformació visigòtica de l’emplaçament i vestigis de l’urbanisme medieval de la ciutat.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy course