05. Maig 2024

PUIGDEMONT: NO SUBESTIMIN LA FORÇA D’UN POBLE QUE PLANTA CARA A COMPORTAMENTS ANTIDEMOCRÀTICS

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat avui “als qui ens amenacen, als qui s’ho miren de costat, als qui fan un pas enrere i als qui continuen negant l’evident, que no subestimin la força de Catalunya”, “la força d’un poble que ha pres la decisió de decidir i de plantar-se davant d’un comportament antidemocràtic, que incauta llibertats fonamentals i que només té una resposta possible, més democràcia i més llibertat”.

El cap de l’Executiu ha rebut al Palau de la Generalitat els més de 700 alcaldes que han estat citats per haver signat un decret de suport polític al referèndum de l’1 d’octubre i que han estat convocats avui per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per rebutjar la persecució judicial dels edils.

En la intervenció que ha fet des del Pati de Carruatges del Palau de la Generalitat, acompanyat dels representants del món local, de la presidenta del Parlament, de tot el Govern i dels presidents de l’AMI, Neus Lloveras, i de l’ACM, Miquel Buch, el president ha volgut agrair la resposta “massiva i immediata” dels alcaldes a la crida feta pel Govern a partir de l’aprovació de la Llei del referèndum. “Us vull agrair que no us han tremolat les cames amb les primeres citacions de la fiscalia, i us vull agrair el compromís que avui demostreu perquè arribem a l’1 d’octubre com el que volem ser, una democràcia, un país lliure on la gent es pugui expressar amb tota normalitat”, ha afirmat.

“Avui fem no una demostració de força, sinó de dignitat, de fermesa i de persistència”, ha assegurat el president. I ha deixat clar que “el dia 1 votarem, no només perquè hi tenim dret, no només perquè és legal, sinó perquè escoltant el poble de Catalunya ens diu volem votar i votarem”.

La millor manera de defensar la llibertat d’expressió

De la seva banda el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha destacat que amb la celebració del referèndum el Govern està “al servei d’aquest poble i al servei de la seva llibertat i de la democràcia”. “Allò que està en joc és la democràcia i som tots els qui estem cridats a defensar-la i exercir-la” i “la millor manera de defensar la llibertat d’expressió”, ha avisat, “és expressar-nos a les urnes”.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
free online course