19. Maig 2024

SÍNDIC DE GREUGES: LES MESURES DE L’ESTAT PODEN VULNERAR ELS DRETS FONAMENTALS DE LA CONSTITUCIÓ I L’ESTATUT
Rafael Ribó

El Síndic de Greuges de Catalunya ha denunciat en una carta enviada a les instàncies europees de defensa de drets “les greus vulneracions de drets i llibertats fonamentals que s’estan cometent a Catalunya i a l’Estat”. El Síndic ha fet “un crit d’alerta” apel·lant a totes les institucions a que “abordin de manera immediata el necessari diàleg polític”.

Rafael Ribó

El Síndic considera que poden ser mesures manifestament contràries a drets fonamentals reconeguts en la Constitució i l’Estatut, i també en els tractats internacionals ratificats per Espanya, en particular el Conveni europeu de drets humans. A més, es tracta de mesures contràries a les conclusions d’un recent informe del Comitè d’Afers Jurídics i Drets Humans de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. “Cal recordar que les llibertats ideològiques d’expressió, reunió i informació són pilars de la democràcia i que l’actuació judicial i la persecució de presumptes fets delictius ha d’estar inspirada pel principi de proporcionalitat”, apunta Ribó.

Al text es fa referència a l’ordre de la Fiscalia de citar més de 700 alcaldes a declarar, als escorcolls en impremtes o a l’ordre d’interceptar comunicacions sense autorització judicial, entre d’altres.

A  la carta, el síndic, Rafael Ribó, també fa referència a la prohibició cautelar d’un acte a Madrid en favor del dret a decidir o en “l’aparent prohibició” a TV3 i Catalunya Ràdio “d’informar sobre qualsevol acord o actuació que permeti la preparació i\/o celebració del referèndum d’autodeterminació.

La missiva s’adreça al comissari de drets humans del Consell d’Europa, al director de l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea, al Defensor del Poble Europeu, a tots els ombudsman europeus, al Defensor del Poble d’Espanya i als defensors autonòmics.

El Síndic s’ha compromès a continuar analitzant les actuacions de les autoritats públiques que tenen incidència a Catalunya pel que fa a l’afectació i la garantia dels drets humans, i tramitarà tot tipus de consulta i queixa fins als àmbits europeus, si escau.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free