02. Maig 2024

EL FISCAL MAZA DIU QUE ACTUARÀ ENÈRGICAMENT PER PRESERVAR LA PÀTRIA INDIVISIBLE DELS ESPANYOLS

El Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza, ha advertit aquest dimarts que actuarà d’una forma “serena i sempre sotmesa a la norma, però tan ferma i enèrgica com requereixi la preservació de les institucions de l’Estat de Dret, que és, segons proclama el Títol Preliminar de la nostra Carta Magna, aquesta pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols”.

 

Aquest ha estat el discurs fet per Maza durant l’acte d’obertura de l’any judicial, presidit pel rei Felip VI i amb presència dels presidents del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá, a més del president del president del CGPJ i el Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, entre altres.

El fiscal ha destinat a Catalunya el tram final del seu discurs, on ha promès que la Fiscalia desplegarà “una defensa activa de l’Espanya constitucional” perquè “la màxima injustícia” és “el menyspreu a les lleis”, i “el menyspreu a la normativa jurídica en nom de les exigències polítiques o de la voluntat d’un poble, comporta perjudicis irreparables per al funcionament sa de les institucions democràtiques”.

El fiscal ha recordat que “sota la direcció de la Fiscalia General de l’Estat”, les Fiscalies de l’Audiència Nacional, del Tribunal Constitucional, del Tribunal de Comptes, la de la “comunitat Autònoma de Catalunya” i les Fiscalies de les demarcacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona “seguiran actuant amb celeritat i coherència, sempre amb plena subjecció a la legalitat, per garantir el nostre marc de convivència constitucional”.

sense “vacil·lacions de cap classe” contra la “insensatesa dels que se situen al marge de la Llei, l’Estat de Dret i la democràcia”, en referència al govern de la Generalitat i la convocatòria de l’1-O.

Segons Maza, la Fiscalia “seguirà actuant” contra les “vies de fet” i el “greu trencament de l’ordre constitucional”. “Els fiscals, com a guardes de la legalitat, estem i estarem en la avantguarda de la seva defensa, en tots els fronts en el que el nostre ordenament jurídic vol que estiguem”, ha sentenciat.

 

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
udemy paid course free download