02. Maig 2024

DENUNCIEN L’ABANDÓ I MALTRACTAMENT D’OVELLES I CABRES A UNA NAU DE DELTEBRE

L’organització Anima Naturalis denuncia una situació d’abandó d’una explotació ramadera d’ovelles i cabres a Deltebre que ja havia estat denunciat al febrer d’aquest any als Agents Rurals i la policia local, per Progat Deltebre, però 7 mesos després de la denúncia ha empitjorat i cap autoritat competent ha posat solució.

 

Veïns de la zona van alertar de la situació davant el mal estat dels animals i un cadàver recent en una séquia propera a la nau on es troben els animals. Membres de Anima Naturalis es van desplaçar fins al lloc on es troba la nau i van comprovar que «els animals es troben en una situació de total abandó i maltractament, amb clars signes de descuit en el seu pelatge i peülles, i possiblement amb malalties, atès que conviuen entre cadàvers en diferents estats de descomposició, excrements i escombraries».

Els animals que actualment encara continuen tancats en una nau situada en l’entorn rural de Deltebre són 9 ovelles adultes, 3 cabres, i un gos, en un estat d’evident primesa.

En arribar, les ovelles estaven tombades en el sòl, i des de Anima Naturalis asseguren que solament es van aixecar quan els van donar a menjar herba fresca a través del reixat.

Delicte de maltractament d’animals

Els animalistes han posat en mans dels seus advocats el cas i asseguren que el propietari de la nau estaria incorrent en un delicte de maltractament animal, a més de vulnerar la Llei de Protecció Animal de Catalunya i la recentment aprovada ordenança municipal de Deltebre.

També s’ha requerit l’assistència dels serveis veterinaris del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, per verificar i certificar l’estat dels animals, amb la finalitat que procedeixin a realitzar la inspecció de l’explotació ramadera i verifiquin les condicions insalubres d’aquesta.

L’organització defensora dels animals han reclamat el decomís urgent dels animals que queden en l’explotació i que se’ls presti assistència veterinària immediata. També demanen a les autoritats que el gos i les ovelles no siguin sacrificats, sinó que siguin derivats a refugis d’animals de Catalunya perquè tinguin una segona oportunitat, i s’inhabiliti al propietari de la nau en la tinença d’animals.

Anima Naturalis assegura que, després de la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC), hi ha ramaders que reben subvencions segons les hectàrees de terreny de pastura per al bestiar, i encara que els animals vagin morint segueixen rebent ajudes perquè els n’hi ha prou amb justificar els seus drets en hectàrees per demanar les subvencions.

La pena per maltractament animal oscil·la entre tres mesos i un any de presó i inhabilitacions d’un a tres anys per a professions que tinguin relació amb aquests. La condemna pot augmentar-se en cas que l’animal mori fins als 18 anys de presó i quatre d’inhabilitació.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
free online course