02. Maig 2024

13 EMPRESES CATALANES ENTRE LES 1000 MÉS INSPIRADORES D’EUROPA

La London Stock Exchange ha seleccionat 13 pimes catalanes entre les 1.000 més inspiradores d’Europa que han estat seleccionades entre més de 23 milions d’empreses europees. A l’acte de presentació al Parlament Europeu de Brussel·les, celebrat avui, han estat presents tres empreses catalanes, entre elles, Fruselva, de Tarragona.

 

Les empreses seleccionades són petites i mitjanes empreses d’alt creixement, poc conegudes, a qui el fet d’incorporar-les a la llista els donarà visibilitat i els ajudarà a contactar amb inversors europeus.

Entre les pimes catalanes seleccionades que han assistit a l’acte de presentació a Brussel·les hi ha una empresa de Tarragona (Fruselva), una de Lleida (Torrons Vicens) i una de Barcelona (Kpsport). Els seus representants valoren el reconeixement i confien que haver estat seleccionades els permetrà trobar finançament i nous clients a l’estranger.

Per incloure-les a la llista la Borsa de Londres té en compte el marge de creixement anual i el nombre de llocs de treball creats en els darrers tres anys i també que les empreses destaquin dins del seu sector i puguin obtenir capital d’inversió i no dependre exclusivament del finançament bancari.

Catalunya manté la seva competitivitat

En l’edició anterior el nombre d’empreses catalanes de la llista també va ser 13. Enguany Catalunya manté la seva competitivitat i continuen sent 13 les empreses seleccionades, de les quals un 15% repeteixen a la llista.

Xavier Salvador, adjunt a direcció general de Go Fruselva de Tarragona, una empresa especialitzada en el desenvolupament i la manufactura de sucs en formats de vidre i pouch, afirma que la distinció “és important” perquè els reconeix “més enllà de les fronteres”. Un fet que, espera, els permeti tenir nous clients a l’estranger i algú “pensi en ells” per obrir nous mercats.

Per a l’eurodiputat Ramon Tremosa, que ha participat en l’acte de presentació, la llista visualitza que “en països del sud d’Europa hi ha molt poques alternatives al finançament bancari”. Segons Tremosa, al sud d’Europa el crèdit bancari representa entre el 80 i el 95% del total del crèdit mentre que als Estats Units és un 20%.

Tremosa ha explicat que des de l’Eurocambra s’està treballant per desenvolupar la Unió del mercat de capitals europea que ha de servir perquè una pime catalana que no trobi finançament a Catalunya pugui trobar-la en un banc o en fons d’inversió d’un altre país. “Són empreses d’èxit i no voldríem que el seu creixement quedin escanyant perquè no hi ha crèdit. Volem que a la UE les empreses puguin finançar-se de manera més barata”, ha afirmat.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
download udemy paid course for free