27. Abril 2024

GRUP DE MOBILITAT DE TARRAGONA DEMANA A BEGO FLORIA QUE RECTIFIQUI

Arran de la denúncia feta per part del Grup de Mobilitat Tarragona, on explicaven que la gran majoria dels desnivells calculats al pla de mobilitat eren equivocats i que això estigmatitzava l’ús de la bicicleta, la regidora de Mobilitat va respondre “amb diversos girs inesperats d’interpretació del pla i amb varies equivocacions”.
Per aquesta raó, membres del Grup han hem entregat a l’Ajuntament documents sol·licitant que Bego Floria “rectifiqui”.

Moment en què lliuraven els documents a l'Ajuntament
Moment en què lliuraven els documents a l’Ajuntament

Segons la regidora aquests pendents calculats pel PMUS corresponen a un punt màxim d’un tram del carrer i s’ha fet per solucionar problemes a la gent amb mobilitat reduïda, gent gran, cotxets, etc.
“Aquesta explicació ja la coneixíem perquè havíem al·legat durant les jornades de participació, el problema és perquè llavors el pla de mobilitat només fa referència a això als annexos dels plànols en una petita llegenda, perquè no s’explica això a les més de 3 pàgines que hi dedica el volum 1 de la memòria o al volum 6. de la síntesis”, assegura el Grup en un comunicat.
Es pot llegir encara: “Per què sempre es parla de quilometres amb trams de desnivell superior al 12% o al 6% quan en realitat només són uns metres. I més greu encara, perquè si s’ha fet amb la intenció de solucionar problemes als vianants aquests punts no són tractats al PMUS, dels més de 140 trams amb un desnivell superior al 6% només es proposen solucions per a un parell d’ells. Perquè no reflexa el PMUS aquests punts concrets i  en canvi constantment parla de més de 14km amb desnivells superiors al 6%. Potser és manipulació intencionada?”
És evident que l’anàlisi “ha sigut equivocat, tant és així que si realment s’haguessin analitzat punts màxims el pla arribaria a la conclusió de que tots els carrers tenen pendent superior al 6% ja que en algun punt sempre es supera, el mateix Lluis companys al pla figura entre un 6 i un 12% I en aquest vídeo: http://youtu.be/tULlMrgPRzI  podem veure com pot arribar al 18%. Com s’ha fet doncs aquest càlcul, quins criteris han seguit, on son aquestes dades. Tot això demanem”.
“Des de el grup esperem que tot aquest conjunt de despropòsits no siguin errades comeses intencionadament i que les corregeixin ja que al contrari del que la regidora va dir,  si que s’utilitzen els desnivells per posar pals a les rodes a la creació del carril bici, tot dient a les conclusions de la bicicleta que:
“Tarragona presenta unes condicions orogràfiques complicades que en determinats punts dificultarà a la creació de la xarxa ciclista”
Evidentment “demanem que aquesta conclusió i les que hi ha similars siguin rectificades”.
També els resulta curiós que si la bicicleta és prioritària pels objectius del PMUS, com ha dit altres vegades la regidora, com es que ara diu que: “Si l’objectiu hagués estat, per exemple, definir una xarxa proposada de carrils bici haguera estat potser més adequat definir les pendents mitjanes de cada tram.” Entenem que hi ha una greu contradicció entre aquestes afirmacions que fa.
“Entre que l’ajuntament no aplica algunes de les propostes bones com la intermodalitat, planificada pel 2012, el pla es queda molt curt en projectar només 10 km de carril bici i s’estigmatitza la ciutat com si fos un port de muntanya no podem dir que les declaracions d’intencions vagin en camí de transformar-se en fets. Per tot això demanem que per tal d’assolir objectius realment sostenibles es construeixin 45 km de vies de xarxa ciclista entre carrils segregats i verds. I que s’aturi la implementació del PMUS fins no corregir els seus errors i obrir un procés de participació real. Recordem a la regidora que rectificar és de savis”, conclou el comunicat.
 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
online free course