La xef Carme Ruscalleda ha presidit aquest dilluns la inauguració al Palau Robert de Barcelona de l’exposició “Carme Ruscalleda. L’essència del gust”, en què ha afirmat que “Catalunya ha mogut fitxa en pro de l’herència comuna i el patrimoni cultural català i ha anunciat, per fi, que la cuina és cultura”.
L’exposició, que es podrà visitar fins al 29 de setembre i està comissariada per Anna Alberni, dóna a conèixer les dades més rellevants de la trajectòria de la xef en una detallada cronologia que comprèn la tasca duta a terme en els restaurants Sant Pau de Sant Pol i Tòquio i els moments de Barcelona, a l’hotel Mandarín Oriental.
“Carme Ruscalleda. L’essència del gust” recull una col·lecció de vídeos, receptes, cartes del menú, fotografies i objectes de la vida professional de la xef que retraten el procés creatiu i l’evolució de la cuina de Ruscalleda.
En paraules de la mateixa xef, la mostra aconsegueix que l’espectador “respiri un futur que vivim ara mateix i s’emmarca en un moment polític difícil i agredolç, però que al mateix temps compta amb una postal gastronòmica increïble que projecta Catalunya a tot el món”.
El Palau Robert tanca amb aquesta exposició un cicle dedicat als grans xefs catalans iniciat el 2012 amb una mostra sobre Ferran Adrià i ampliat el 2017 amb una altra dels germans Roca.
Al finalitzar l’acte, que ha comptat amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, s’ha servit als assistents coca de recapte de Riudoms.