04. Maig 2024

Salou mostra múscul (gastronòmic) a Barcelona

El groc i el blau van ser els colors protagonistes de l’acte que ha tingut lloc aquest migdia a l’antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

I no es tractava d’un acte de repulsa contra la invasió de Rússia a Ucraïna, tot i que el cònsol d’aquest país a Barcelona, Artem Vorobyov, era un dels assistents.

El groc i el blau, en aquest cas, eren els colors de la bandera de la capital de la Costa Daurada. El Patronat de Turisme de Salou fent coincidir amb la fira turística B Travel va portar a Barcelona l’essència gastronòmica del municipi, posant en valor l’avantguarda, la qualitat, la diversitat, la innovació i la creativitat.

L’alcalde Granados amb ‘Pitu’ Roca

El govern salouenc, liderat per Pere Granados, és conscient que oferir sol i platja no és suficient per atraure turistes i s’ha posat mans a l’obra. La bona sintonia amb els restauradors locals permet que es duguin a terme grans experiències com la que s’ha viscut avui a Barcelona.

El president de l’Associació d’Empresaris i Hotelers de Salou, el xef (Estrella Michelin) Pep Moreno, ha recordat que la unitat és fonamental, donant a entendre que els egos no poden entorpir els colors d’una bandera i posar bastons a les rodes del turisme, una important font d’ingressos pel municipi. “No estic sol, tinc un equip”, el qual és qui provoca el “tsunami des del darrere”, deia Pep Moreno, assegurant que “volem que tots siguin una suma i no una colla d’individus”. Ha volgut deixat clar que tot i que els xefs i cuiners convidats representin un restaurant, avui només representen la bandera (gastronòmica) de Salou.

Granados, Pep Moreno i el cònsol d’Ucraïna

De fet, tots portaven una jaqueta blanca amb les lletres i els colors del municipi. Sobre l’acte (Salou, essència gastronòmica), el xef del restaurant Deliranto ha dit que l’objectiu és potenciar la cuina innovadora, creativa, variada i diversa que quadri amb la naturalesa de Salou.

L’alcalde Pere Granados, visiblement satisfet per l’acollida d’aquest ‘Camí de Ronda gastronòmic’, ha promès als restauradors el recolzament incondicional de l’ajuntament, evidenciant que junts som més forts i més constructius. En aquest ‘passarel·la’ gastronòmica, els cuiners s’han (pre)ocupat de fer una impressionant degustació que va deixar a més d’un assistent bocabadat. Cada una de les delícies forma part de l’essència gastronòmica de la capital de la Costa Daurada.

Els productes de qualitat i proximitat han permès crear un menú diferent i de gran nivell – i maridat amb els vins del celler Clos Galena –, amb la voluntat que Salou aconsegueixi un lloc en el pòdium de la gastronomia catalana. Salou vol ser molt més que una destinació de sol i platja i vol tenir turistes que vinguin a practicar l’esport, a gaudir dels seus miradors, però també amants de la bona buina. La diversitat pretén ser la riquesa turística de la capital de la Costa Daurada. Ni l’Ajuntament, ni el Patronat ni els restauradors volen deixar perdre aquesta oportunitat.

De fet, un dels convidats estrella de l’acte, el sommelier de Can Roca (Pitu Roca) ha dit que els territoris es poden donar a conèixer a través de la gastronomia i Salou ho té clar perquè s’està convertint en un “plec de cultures”, tal com succeeix amb el Mediterrani. El prestigiós ‘nas’ del reconegut Celler Can Roca ha enaltit l’acte, fent palès que “si no et connectes, no existeixes”. També ha destacat l’expressivitat de talent dels cuiners convidats, els quals demostren que estimen el seu ofici i milloren (cada dia) allò que van estudiar. De fet, en declaracions a larepublicacheca.com, Josep Roca ha demanat que es recolzi el jovent, tenint en compte que és una generació molt ben preparada, però que necessita una empenta (veure entrevista).

Sobre la iniciativa, Pitu Roca ha dit que és una meravellosa manera d’ajudar i fer costat a un dels sectors productius més fustigats per la pandèmia provocada pel coronavirus. Ha convidat la iniciativa privada a no quedar-se de braços plegats i a sorprendre amb projectes innovadors provocant, si s’escau, un tsunami gastronòmic. “De vegades les iniciatives són privades i acaben convertint-se en col·lectives i després en institucionals”, ha recordat, tot agraint l’empenta, l’enginy i la professionalitat dels que han fet possible aquesta “experiència”.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Hèctor Maiquez, ha desgranat el calendari d’activitats gastronòmiques programades per l’estiu. Després de les Jornades de l’Arròs, Salou albergarà la semifinal per Lleida i Tarragona dels premis Josep Lladonosa de joves cuiners i celebrarà al maig el desè aniversari de ‘Sabor Salou’, el qual promet novetats. Un Gastrotour (aquest any dedicat a les cuines del món) també figura en l’agenda gastronòmica salouenca.

Al juny, se celebrarà la Mediterranean Wine Week, on el vi, gastronomia i història salouenca arribaran de la mà de la figura del rei Jaume. També es podrà gaudir del Salou Mediterranean Wine Week i les jornades gastronòmiques del bolet i les del calamar.
Salou, essència gastronòmica‘ ha convertit la terrassa de l’emblemàtica Antiga Fàbrica Estrella Damm en un punt de trobada de cares conegudes. El poder de la gastronomia ha aconseguit reunir personalitats de diferents àmbits per ‘empènyer’ segellar una iniciativa de qualitat i que, ben segur, servirà d’exemple per a moltes destinacions turístiques. La meteorologia ha contribuït que l’esdeveniment fos encara més esplèndid.

Allunyats dels colors polítics i abraçats per una sola bandera i un territori, han pogut assaborir les delícies culinàries de diferents experts el sommelier ‘Pitu’ Roca; la delegada del govern de Catalunya a Tarragona, Teresa Pallarès, el president de l’AEHT, Francesc Pintado; la presidenta de la Diputació de Tarragona i regidora reusenca, Noemi Llauradó; el diputat al Parlament de Catalunya, Ramon Espadaler; el director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer; el governador del Rotary, José Antonio Riquelme, el cònsol general d’Ucraïna, Artem Vorobyov, el president d’Once Catalunya, Enric Botí.

L’alcalde Pere Granados, que és simultàniament president del Patronat de Turisme de Salou, estava radiant perquè algunes de les seves propostes comencen a donar fruit i els restauradors comencen a creure que Salou és encara avui un diamant en brut. La marca Salou continua guanyant terreny i adeptes…

 


PUBLICITAT




Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
download udemy paid course for free