ENCARNA ORDUNA: Vull apropar el Col·legi d’Advocats a la ciutadania

ENTREVISTAadvocats_reus

Encarna Orduna pretén comandar els destins del Col·legi d’Advocats de Reus en els propers anys. Després de ser la mà dreta de l’actual degà, Pere Lluis Huguet, Orduna vol, des d’un punt de vista continuista, apropar el col·legi als ciutadans. Conciliadora i lluitadora acèrrima pels drets dels lletrats reusencs, Orduna es presenta a aquest repte convençuda que la Justícia és i ha de ser transversal a tota la societat. En la seva opinió, els polítics han maltractat un sector que, assegurà, està passant moments força difícils.  

orduna_RC –  És enriquidor per la professió l’existència de dues candidatures?
EO – L’existència de dues candidatures és enriquidora, no només per a la nostra professió sinó per a qualsevol col·lectiu atès que suposa participació i implicació activa per part dels col·legiats. Significa que el nostre Col·legi és viu.

RC – Vostè podria ser la primera degana de la Història del Col·legi de Reus. Que significat li dóna en l’àmbit personal i professional?
EO – A nivell professional res, sóc una advocada més que tindrà (si així els companys ho decideixen) l’honor i la responsabilitat de ser la seva Degana; a escala personal la satisfacció de treballar de forma desinteressada per la professió que estimem.

RC – Quin és el seu principal objectiu com a futura degana?
EO – No podria parlar d’un sol objectiu, sinó de molts i diversos. El principal oferir més i millors serveis al col·legiat, augmentar i fomentar la participació dels companys en totes les activitats i comissions, potenciar encara més la formació continuada de caràcter gratuït, defensar al Col·legi i als col·legiats davant les contínues modificacions legislatives que ens afecten, seguir amb la millora de la nostra plana web, xarxes socials i comunicació amb els col·legiats, apropar la nostra professió a la ciutadania, continuar amb la política d’austeritat… Realment no acabaria.Encarna_orduna

RC – Quin és el seu handicap?
EO – De handicaps segur que n’hi haurà però estic orgullosa del meu equip i convençuda de què qualsevol obstacle entre tots el podrem superar de la forma més beneficiosa pels nostres col·legiats.

RC – Quines reivindicacions farà al poder polític?
EO – Havent format part de la Junta de Govern com a vicedegana i davant de tots els obstacles i entrebancs que les modificacions legislatives o projectes legislatius ens estan afectant de forma contínua, puc assegurar que les reivindicacions des del Col·legi d’Advocats de Reus fa temps que s’estan fent de forma directa amb converses mantingudes amb representants de diferents formacions polítiques, posant de manifest les nostres inquietuds, preocupacions i propostes. Per tant, la meva intenció és potenciar aquesta comunicació i estar en primera línia de batalla si cal.

RC – Podria seguir com a exemple la gestió econòmica que ha seguit el Col·legi a Tarragona, reduint costos i baixant les quotes?
EO – No m’agraden les comparacions. De fet el Col·legi d’Advocats de Reus, davant de la crisi econòmica que evidentment ens ha afectat a tots els companys, ha reduït durant els darrers anys lesencara__encar despeses seguint una política d’austeritat fins al punt que l’esforç d’aquesta reducció de despeses i pensant sobretot en la situació de crisi va propiciar que a la darrera Assemblea General s’aprovés la reducció de quotes col·legials.

RC – Apostareu per la transparència? Quines mesures pensareu adoptar?
EO – Sí, com sempre, sens dubte. La voluntat és de ser absolutament transparents i per tant farem tot allò per a què els companys tinguin coneixement de tota l’activitat col·legial i de les notícies que puguin ser del seu interès.

RC – Molts advocats estan passant moments econòmics difícils, com se’ls pot ajudar des del col·legi?
EO – El Col·legi és casa seva i tots els col·legiats l’han de tenir com a tal. Per tant, qualsevol demanda en aquest sentit s’estudiaria de manera personalitzada per trobar una solució. De fet, ja tenim un Reglament per facilitar el compliment de les obligacions col·legials de caràcter econòmic i volem impulsar quantes mesures siguin necessàries per a ajudar als companys que ho necessitin.

encara_ordun
Orduna és l’a vice-degana del Col·legi d’Advocats de Reus

RC – Quan es diu que la vostra candidatura és continuista, què vol dir en la pràctica? En què pensa diferenciar-se del mandat de Pere Lluís Huguet?
EO – Jo no he dit mai que la meva candidatura sigui continuista.

Sí que és cert que som hereus de la nostra història, de la qual ens sentim orgullosos i de manera especial de la més recent encapçalada pel degà Pere Lluís Huguet però de ben segur els reptes, obstacles i situacions que ens podem trobar en un futur poden ser d’un tarannà ben diferent. El que sí se és que els companys que formen part de la meva candidatura tenim il·lusió, experiència, ganes de treballar i esperit d’equip i això sens dubte és primordial per a avançar en la tasca de gestió col·legial.

RC – Com veu la justícia en aquest moment?
EO – Maltractada (manca de recursos, bombardeig de modificacions legislatives…).

RC – Què es podria fer des del Col·legi per evitar que l’exposició dels imputats i la seva presumpció d’innocència del judici mediàtic?
EO – Impulsar el que ha estat fent l’advocacia institucional: demanar pel damunt de tot que es preservi la presumpció d’innocència i que aquesta sigui efectiva.

Entrevista: RC

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy paid course