02. Maig 2024

EL CBT DIU ADÉU A LA BONA RATXA A VALLADOLID

Els cebetistes cauen contra el CBC Valladolid (81-63) en un partit discret dels tarragonins

El Club Bàsquet Tarragona no va poder encadenar la tercera victòria consecutiva i va caure a Valladolid contra el CBC, en un partit discret dels blaus, que en cap moment van donar la sensació que podien lluitar el partit.

cbt valladolidAl CBT li va costar entrar en el partit, i va necessitar gairebé tres minuts per anotar la primera cistella. Sense mostrar idees en dl joc, era el Valladolid qui aprofitava la situació per començar a apoderar-se del partit. Els locals neutralitzaven completament l’atac cebetista, deixant-los amb els dos punts inicials de Xavi Hernández fins a gairebé final de quart. Als darrers minuts del quart apareixia Orion. Amb 8 punts consecutius, que sumat a la substancial millora dels blaus, portaven el marcador al 14 – 10. El CBT ja estava de ple dins del partit i aconseguia apropar-se a tan sols un punt, per acabar finalment el quart 23 – 19.

Amb l’arrencada del segon període, el Valladolid aconseguia fàcilment una nova renda de deu punts. Molt inspirats en atac i ben posicionats en defensa, els castellans aconseguien un màxim avantatge de +14 (35 – 21). Això deixava tocat el CBT, que no trobava el camí de la reacció. Quatre punts consecutius de Ferran Torres semblaven portar una mica de llum a l’equip de Berni Álvarez, però els val·lisoletans anotaven amb molta més facilitat. Aquesta dinàmica s’ha mantingut fins al final, i els dos equips marxaven al descans amb un 43-30.

L’inici del tercer quart no va estar molt esperançador pels interessos del CBT. El Valladolid va deixar ben clar des de l’inici que sortia amb la intenció de deixar el partit pràcticament enllestit. Els locals van necessitar només cinc minuts per passar per sobre del CBT, en tots els àmbits, i d’aquesta manera aconseguien una renda de 23 punts (60 – 37). A més, Orion, el millor del CBT fins al moment, queia lesionat, i es diluïen encara més les opcions de remuntada del CBT. Malgrat l’encert des de la línia de tres de Chuso i Salim, i al treball de Nil i Ferran a la puntura, la diferència no va baixar de 20 punts al final del tercer quart (70 – 49)

Els blaus, conscients que el partit el tenien perdut, van quallar un bon darrer quart. Diverses accions de mèrit de Dani, Chuso i Ferran, junt amb un treball més seriós en defensa, aconseguien rebaixar la diferència fins als 12 punts. En un final que no ha tingut més història, el CBT ha acabat caient per 81 – 63.

Aquesta derrota deixa al CBT en tretzena posició amb set victòries, dos de marge per sobre del descens. La propera jornada, els tarragonins jugaran de nou fora de casa, a la pista del Basket Navarra.