Els germans Eduard i Xavier “Macarrilla” Martí, són la tercera generació de Casa Macarrilla, un referent gastronòmic del a cuina marinera i tradicional de Cambrils que, enguany, commemora els 50 anys de la seva obertura. Aprofitant el mig segle de vida. la Casa Macarrilla aborda una nova etapa amb una reforma integral del restaurant realitzada durant l’octubre per tal de poder tornar a l’activitat durant el mes de novembre, precisament, el mes en què l’any 1966 l’avi Eveli Martí “Macarrilla” i Montserrat Rom varen obrir el restaurant.
Els actes previstos per aquest novembre consisteixen en 4 jornades on la gastronomia serà molt present de la mà dels dos cuiners de Casa Macarrilla acompanyats per cuiners del municipi i de la zona que oferiran un menú a 50 euros on descobrir noves experiències, els nous valors de la cuina cambrilenca o rememorar la història de la gastronomia del restaurant i de la població.
Les jornades començaran el dijous 10 de novembre amb un sopar a les 21.00 hores que comptarà amb la col·laboració de Joan Urgellés, sota el títol de Sensorial experience.
El dilluns, 14 de novembre tindrà lloc la proposta Bombolles ancestrals ens proposarà una col·laboració amb Joan Llaberia del restaurant l’Original de Cambrils on es proposarà un maridatge exclusiu amb caves Torelló.
El dijous, 24 de novembre hi haurà un menú a 8 mans on s’oferirà una proposta de les generacions més joves de tres referents de la cuina de Cambrils, amb un menú únic i irrepetible.
Finalment, les jornades clouran el dissabte 26 de novembre amb la proposta Orígens, on es mostrarà una proposta on la història i la tradició seran present en un menú en què els fideus a banda seran els protagonistes.
M.M.