07. Maig 2024

L’hospital Santa Tecla acull una exposició sobre un film inèdit de 1922

L’hospital Santa Tecla acull des d’avui mateix una exposició sobre ‘Heroísmos’, una pel·lícula de 1922 rodada a Tarragona de la qual no es tenia pràcticament constància fins al 2012. Ara, gràcies a l’Aula de Cinema de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Xarxa Santa Tecla, es recuperen uns 12 minuts del fil original, que fou produït per recaptar fons en benefici d’un hospital de la Creu Roja. Comissariada per Maria Roig Alsina i Joana Zapata Pérez, la mostra conté imatges i explicacions sobre la pel·lícula, tot plegat en un ambient immersiu. I és que la part antiga de l’hospital és l’espai que acull l’exposició, que es podrà visitar presencialment fins a l’11 de juny.

El film, estrenat el 7 d’abril de 1922 al Saló Modern de Tarragona, va rodar-se per recaptar fons en benefici d’un hospital de la Creu Roja per atendre els soldats ferits procedents de la Guerra del Marroc. L’artífex del projecte va ser l’industrial i mecenes Lluís Bonet Amigó, que va comptar amb el suport del metge i responsable de la Creu Roja de Tarragona, Lluís Soler i Cañellas, i de la secció provincial de Dames de la Creu Roja.

Paral·lelament a l’exposició, se celebraran dues conferències que permeten ampliar aspectes relacionats amb la pel·lícula : ‘A l’Àfrica, minyons! La Guerra del Rif i el Desastre d’Annual’ , del doctor en Història i professor del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV, Jaume Camps Girona (dimarts 6 de juny, de 19 a 20 h) i ‘Tarragona hospitalària. La pràctica mèdica a Tarragona a través del film Heroísmos ‘, del doctor en Antropologia, historiador de la medicina i professor del Departament d’Infermeria de la URV, Josep Barceló Prats (dijous 8 de juny, de 19 a 20 h).

L’exposició ha estat inaugurada per la directora de l’Aula de Cinema de la URV, Vanina Yael Hofman Matusevich; el director general de la Xarxa Santa Tecla, Dr. Joan Maria Adserà Gebelli; i les comissàries de l’exposició, Maria Roig Alsina i Joana Zapata Pérez, entre altres representants d’institucions i entitats.

VÍDEOS




PUBLICITAT




Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy paid course free download