30. Abril 2024

Unió de Pagesos reclama ajuts per l’avellana danyada pel temporal

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) exigeix a la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural una valoració ràpida dels danys causats pels temporals que han afectada els últims dies Tarragona i Lleida.

Unió de Pagesos ha informat que els temporals de pluja i calamarsa dels últims dies han danyat cultius d’avellana, vinya i horta a les comarques del Camp de Tarragona i del Segrià, a Lleida.

Per aquest motiu, han demanat a la Generalitat una valoració ràpida dels danys per poder indemnitzar als productors i també aplicar altres mesures, com l’adequació de la fiscalitat de l’IRPF a les pèrdues que es comptabilitzin. Les inundacions, sobretot en la jornada de dimarts dia 16, es van portar per davant les avellanes que ja estaven al terra, especialment als municipis de Reus, la Selva del Camp, Constantí, La Pobla de Mafumet, Vilallonga del Camp i El Morell.

L’aigua i la pedra que van caure ahir també van afectar a zones de vinyer de les comarques del Tarragonès i del Baix Penedès.

Quant als danys en horta a l’aire lliure, es concentren a la comarca del Baix Penedès, sobretot cultius com a enciams per a la campanya de tardor-hivern, amb danys totals en algunes explotacions.

El sindicat també ha fet una crida a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) perquè mantingui en condicions òptimes les rieres en previsió d’inundacions que danyin els camps, com ha passat en aquest cas amb els d’avellana.

PUBLICITAT









Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free