30. Abril 2024

RATLLEN EL COTXE DEL CAP DE LA COLLA JOVE DE TARRAGONA

Els directius de la Colla Jove i dels Xiquets es trobaran per unificar criteris i línies d’acció per posar fre a uns comportaments que no són dignes dels castellers. Les acyituds violentes responen a una rivalitat mal entesa, diu el president dels Xiquets, Enric Seritjol que considera que s’ha de treballar per recuperar els valors castellers

castells

colla jove
Carles Ribas, cap de la Colla Jove

Ni el cotxe de Carles Ribas, el cap de la Colla Jove de Tarragona, es queda al marge de la rivalitat castellera que, des de la Festa de Sant Magí, va ultrapassar línies vermelles fora de la plaça. Carles Ribas va confessar a La República Checa que el seu cotxe ha aparegut ratllat de banda a banda.

El cap de la colla jove no pot provar la identitat dels seus autors, però intueix que són els mateixos que protagonitzen les baralles i destrossen els adhesius de la façana del local al Carrer Cos del Bou. Ribas lamenta que la rivalitat hagi sortit de la plaça i que uns quants embrutin el nom de la colla i contribueixin a alimentar un clima de tensió innecessari.

Provocació continuada
Carles Ribas considera que els representants de les colles s’han de reunir i cercar mesures que frenin aquest ‘sense sentit”, sobretot perquè no porta enlloc i dóna una imatge de la Tarragona castellera que no correspon a la realitat. Ha condemnat vehementment tot tipus de violència, actituds vandàliques o agressions. No obstant, considera que es pot arribar a entendre que s’està perdent la paciència amb els insults i la provació continuada.

“No estic satisfet que els meus castellers estiguin implicats en baralles, en provocacions i en rivalitats que no fan res més que malmetre la imatge de la colla”, afirma Ribas, remarcant que cal prendre mesures disciplinàries i recuperar els valors castellers i el respecte.

Està previst que el president i el cap de la colla Jove, Sergi de los Rios i Carles Ribas respectivament, es reuneixin amb els directius per abordar aquesta polèmica i cercar solucions a una “rivalitat mal entesa” que deteriora la imatge de la Tarragona castellera.

seritjol
Enric Seritjol, president dels Xiquets

Unificar criteris
Per la seva banda, i en contacte amb La República Checa, el president dels Xiquets de Tarragona, Enric Seritjol, ha lamentat i rebutjat (sense pal·liatius) els fets violents perquè “res justifica la violència”. Seritjol entén que cal seny, serenitat i “treballar decididament” per evitar confrontacions personals entre colles. “La competició i la rivalitat han de quedar a la plaça. El nostre objectiu és aconseguir que Tarragona tingui els millors castells, independentment de les colles que assoleixi els èxits”.

El màxim responsable dels de la camisa ratllada acudirà a la reunió amb els representants de la colla Jove amb la idea “d’unificar criteris i línies d ‘acció” per acabar amb les accions violentes.

“Les actituds vandàliques, violentes o agressions no les cometen les entitats, sinó persones que no representen el tarannà del col·lectiu”, esclareixen els Xiquets.

Tant la Colla Jove com els Xiquets coincideixen que cal actuar amb exemplaritat per posar punt final a una situació que només provoca mal rotllo. Ambdós col·lectius estan d’acord en retirar la camisa als castellers vandàlics i provocadors i no permetre que pugui entrar a cap altra colla castellera.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
free download udemy paid course