30. Abril 2024

Fomenten l’ús del català en l’àmbit jurídic

L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, l’ICAT, ha acollit avui la presentació a les comarques de Tarragona de Compendium.cat, un portal que neix amb l’objectiu de fomentar l’ús del català en l’àmbit jurídic. El projecte l’impulsa el Consell de l’Advocacia Catalana i compta amb el suport de divuit institucions catalanes i andorranes. Compedium.cat està obert a tots els professionals del Dret i també a la ciutadania en general. El portal està concebut com un motor de cerca que permetrà trobar informació a més de 300 recursos lingüístics. 

Compedium.cat neix amb la vocació de ser una eina pràctica molt transversal que impulsi un canvi de paradigma, gràcies a recursos com manuals de redacció jurídica, apunts lingüístics sobre terminologia jurídica, diccionaris jurídics i manuals didàctics, com també formularis judicials de diverses jurisdiccions, formularis notarials, formularis registrals i altres models de documents. Uns recursos que s’aniran actualitzant permanentment.

 La degana de l’ICAT, Estela Martín, ha celebrat que “eines com el Compendium.cat contribueixin a anar canviant aquesta tendència i ajudin a molts professionals a perdre la por a utilitzar la nostra llengua”. Martín ha reconegut que “l’ús del català millora als judicis, però això no a les sentències, que és l’indicador més clar”. 

Actualment, només un 7% de les sentències que s’emeten a Catalunya són en català. La degana ho atribueix a “la poca tradició opositora a Catalunya, perquè el sector privat és fort i això fa que poca gent opti per fer unes oposicions, el que fa que una gran quantitat de jutges i jutgesses vinguin de fora, a més pocs es queden, el que afecta negativament a l’interès per aprendre el català”.

PUBLICITAT


Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
free download udemy paid course