30. Abril 2024

Salou estrena normativa per regular patinets i bicicletes

Salou ja compta amb una normativa específica que regula el correcte ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), modalitat que inclou – entre altres – els patinets elèctrics i les bicicletes. En aquest sentit, els usuaris d’aquest mitjà de transport han de circular sempre per carril bici o via 30. Així mateix, no és permès que més d’una persona circuli en el mateix vehicle. Com tampoc no es pot anar per les voreres, ni per vies de 50 km/h; o per carreteres interurbanes, travesseres, autopistes i autovies.

Tampoc poden passar per túnels urbans ni es pot superar la velocitat de 25 km/h, en cap cas; i cal respectar el sentit de circulació establert (unidireccional o bidireccional) i definit per la senyalització.

També cal respectar sempre la prioritat dels vianants i el conductor ha d’indicar les aturades i canvis de trajectòria. En cap cas, es permet que siguin arrossegats per altres vehicles.

Cal mantenir una distància mínima respecte als vianants, d’1,5 metres. En els espais reservats pels vianants cal suspendre la circulació, baixant del vehicle i caminant al seu costat, en els moments d’alta intensitat o aglomeració de circulació de persones, quan no sigui possible mantenir un metre i mig de distància o circular en línia recta de manera continuada. Tampoc no es pot circular a menys d’1,5 m de les façanes.

Cal que l’usuari tingui com a mínim 15 anys. Els de menys edat només podran circular en VMP que resultin adequats per a la seva edat, alçada i pes, fora de les zones de circulació, en espais tancats al trànsit i acompanyats, en tot moment, i sota la responsabilitat dels seus pares, mares o tutors/es.

També és obligatori l’ús de casc de protecció homologat o certificat, segons la legislació vigent. A la nit, cal encendre les llums, davant i darrere, i portar algun element reflectant degudament homologat. A més, cal comptar amb timbre i un sistema adequat de frenada, que actuï sobre les rodes davantera i posterior.

Els VMP podran utilitzar els aparcaments de bicis existents al municipi per estacionar, amb les mateixes condicions que les bicicletes. Queda prohibit estacionar-los lligats a arbres, fanals, semàfors, bancs i altres elements del mobiliari urbà.

PUBLICITAT

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
online free course