30. Abril 2024

Montse i Curro, els nous gegants de Bonavista

La Festa Major de Bonavista arrencarà enguany amb un acte molt especial, la presentació de la “Montse” i el “Curro”, els nous gegants del barri. L’acte s’iniciarà, aquest divendres 13 d’agost, a les 20h, amb la Plantada de gegants a la plaça de la Constitució, que estarà presidida pels gegants del Port de Tarragona, el Mariner i la Bruixa Petra, que apadrinaran a la nova parella de Bonavista.

A continuació, els Gegants de Bonavista apareixeran des de la Parròquia de la Mare de Déu de l’Assumpta, on han estat exposats durant aquests dies. Durant el Bateig, els nous gegants també rebran l’apadrinament de l’església amb els seus noms corresponents: “Montse” Assumpta i Elvira i “Curro” Salvador i Óscar.

Un projecte del 1997
Tot va començar el 1997, l’any que l’escultora Montse Canudas va donar forma als bustos que havien de convertir-se en els Gegants de Bonavista, així com al Bou de Tarragona. Però el traspàs de l’escultora i la impossibilitat que l’associació de veïns d’aquella època aconseguís el finançament necessari per tirar endavant els gegants, van obligar a aturar el projecte.

L’actual junta de l’Associació de Veïns de Bonavista va decidir posar fil a l’agulla i recuperar el projecte dels gegants, que també vol ser un homenatge tant a la seva creadora com a aquelles persones arribades d’Andalusia que van construir el barri.
La presidenta de l’AV Bonavista, Loli Gutiérrez, explica que “el Curro i la Montse representen dos personatges de Bonavista que van existir. Es deia que vivien al carrer 10. Montse era la filla de quatre germans i el Curro era un electricista arribat d’Andalusia. La mare de la Montse treballava al Mercat Central de Tarragona i el seu pare treballava a la Lonja del Serrallo. Per això hem volgut que els padrins del bateig fossin els gegants del barri marítim”.

Paco Enlaluna, el pregoner 
En acabar el Bateig dels Gegants, es donarà pas, a les 21h30, al Pregó de Festes, a càrrec del músic de Bonavista, Paco Enlaluna. A continuació, l’actuació musical dels Pioneros del Ritmo servirà per tancar el primer dia de festes.

L’endemà dissabte 14 d’agost, els més petits podran gaudir, a partir de les 12h, de la Party Kids, amb globoflèxia, minidisco, gegants, princeses i en Woody.

A les 16h, l’AV Bonavista presenta l’exposició ‘Por y para el barrio’, que es podrà veure al local de l’entitat (c./ 5, 25, baixos). A les 17h, es podrà gaudir de la Gimkana Bonavista pels carrers del barri.

A les 21h, Salud y Alegría oferiran una actuació musical i, a les 22h, serà el torn de l’espectacle del col·lectiu Artífex.

Els actes litúrgics es concentraran el diumenge 15 d’agost, a les 11h, amb la missa i l’ofrena floral en honor a la verge, a la Parròquia de Santa Maria Assumpta.

A les 17h, es reprendran les activitats amb la pintada del mural relacionat amb l’aigua, a la Piscina Municipal de Bonavista. A les 21h, el Remember Music Show posarà la nota musical de la nit.

I, enguany, la Festa Major de Bonavista finalitzarà, a les 23h, amb el Gran Piromusical i el Castell de Focs Artificials, que es llençarà des de l’esplanada de la plaça del Mercat.

Tots els actes se celebraran a la plaça de la Constitució i disposaran d’un nombre de seients amb un aforament limitat. En tots els actes s’haurà de portar la mascareta, hi haurà gel hidrològic i s’haurà de respectar la distància social.

PUBLICITAT


Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
udemy paid course free download