30. Abril 2024

Catalunya decreta el confinament perimetral i asfíxia encara més els empresaris

El govern ha anunciat l’enduriment de les mesures per a contenir la segona onada de la covid-19 durant els pròxims quinze dies.

“És el moment de l’aturada social. És el moment de quedar-se a casa’, diu el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès.

A banda de prorrogar la limitació de reunions a sis persones, fomentar el teletreball i el tancament de bars i restaurants, el govern aposta per confinar Catalunya i aplicar més restriccions de mobilitat i la interacció social. Són aquestes de forma resumida.

Tancament perimetral
—Tancament perimetral de Catalunya per quinze dies que entrarà en vigor a partir de les 12 de la nit d’avui mateix. Només es podran fer desplaçaments justificats com poden ser motius sanitaris, assistència o cura de persones dependents; o assistència a centres universitaris.

—Confinament municipal durant els caps de setmana. De les 6 del matí de divendres fins al dilluns a la mateixa hora. Es permetran desplaçaments dins la mateixa comarca per assistència a cementiris l’1 de novembre i el 31 d’octubre; practicar activitats esportives a l’aire lliure de forma individual en municipis adjacents; o persones que gaudeixen d’algun tipus de permís penitenciari.

Col·legis i universitats
—Totes les activitats dels cursos de batxillerat i grau mitjà i superior que es puguin fer virtualment, passaran a ensenyament telemàtic.

—A les universitats continua l’ensenyament telemàtic i només es conserva la presencialitat per les pràctiques i les avaluacions amb les mesures adequades.

Restaurants i bars
—Suspesa obertura al públic de serveis de restauració de tota mena de locals i establiments, però podran continuar exclusivament fent repartiment a domicili – excepció: hotels i d’altres allotjaments turístics. Una mesura que ja està en vigor des del 15 d’octubre.

Comerços
—Tancament de centres comercials i recintes comercials. Els comerços que es trobin a dins i que venguin productes de primera necessitat o higiene, sí que podran obrir. També podran obrir aquells espais comercials que tenen menys de 800 metres quadrats i si pot accedir des de la via pública.

—L’obertura al públic dels locals minoristes, queda condicionada al fet que tinguin una superfície de venda igual o inferior als 800 metres quadrats. També hauran de reduir l’aforament al 30%. Els que superin una superfície de 800 metres quadrats, hauran d’acotar el recinte.

Cultura
—També se suspèn l’obertura al públic de cinemes, teatres, auditoris i similars, tant en recintes tancats com a l’aire lliure.

—Arxius, museus, sales d’exposicions, galeries d’art i centres de creació, oberts amb aforament limitat al 33%.

—Les biblioteques només permetran la recollida i el lliurament de préstecs.

—Actes religiosos, com enterraments i bodes, hauran de limitar l’assistència a un 30% de l’aforament.

Teletreball
—Els de centres de treball, públic o privat, hauran de limitar els espais de treball per tal de reduir la mobilitat i recomanar el teletreball, exceptuant quan no es pugui per motius pràctics o tècnics. També hauran d’aplicar una sortida dels treballadors de forma esglaonada.

Esportius
—S’ajornen totes les competicions esportives excepte les estatals i professionals. També es tanquen els gimnasos.

Parc i jardins
—Els parcs i jardins poden romandre oberts. No es permet l’ús d’aquests espais a les vuit del vespre.

PUBLICITAT

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
udemy paid course free download