30. Abril 2024

La URV rebaixa a 109 milions el seu pressupost per 2020

El Consell de Govern de la URV ha aprovat els comptes

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha aprovat el seu pressupost per al 2020, que serà de 109,21 milions d’euros, un 1,3% menys que el passat exercici. Tot i no haver registrat un descens del nombre d’alumnes matriculats a graus, que segueix augmentant lentament durant els últims anys, els ingressos per les matriculacions no compensen l’increment de les beques i el decalatge de preus universitaris entre Estat i Generalitat.

Els comptes també s’han vist condicionats, asseguren els directius, per la insuficient dotació del Govern per cobrir el capítol de personal. Tot això ha forçat a estabilitzar a la baixa el pressupost, que el Consell de Govern reunit al Campus Terres de l’Ebre aprovat aquest dimarts al migdia.

La gerent de la URV, Eva Borràs, ha reconegut que ha “costat” quadrar els comptes en un context generalitzat de restriccions de recursos a les diferents universitats. En el cas de la universitat tarragonina, el fet que durant aquest curs 2019-2020 han accedit 3.140 nous estudiants als 59 graus que s’ofereixen, un 0,75% d’increment, no ha suposat mantenir el mateix nivell d’ingressos per matriculacions.

Això, ha explicat, és degut a l’increment dels alumnes becats i les bonificacions, fet que suposa deixar de rebre ingressos. El decalatge entre els diferents preus universitaris que fixen l’Estat i la Generalitat des de l’any 2012, obliga la URV a aportar dels seus pressupostos 4,6 milions dels 12 que es preveuen en beques. Respecte a les despeses, Borràs ha precisat que l’aportació prevista per la Generalitat, de 71,9 milions d’euros, no cobreix la totalitat del capítol de personal, que és de 78,7 milions el 2020.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
free online course