08. Maig 2024

SALUT NEGA HAVER MANIPULAT EL NOMBRE DE FERITS DE L’1-O I EXIGEIX RECTIFICACIÓ DELS MITJANS QUE HO VAN DUBTAR

El Departament de Salut desmenteix”categòricament” la manipulació del nombre de ferits per violència policial durant l’1 d’octubre i insta als mitjans que van dubtar de les xifres oficials a fer “una rectificació immediata”. Per la seva part, el Col·legi de Metges de Catalunya es reserva el dret de presentar accions legals davant les informacions que posaven en dubte la tasca dels professionals mèdics.

Salut ha manifestat que les “falses informacions atempten greument contra l’honorabilitat del personal del SEM, dels CAP, dels CUAP o hospitals” que van atendre a més d’un miler de persones.

Segons dades del Servei Català de Salut, la majoria de persones ateses van patir traumatismes com policontusions, fractures, ferides, incisions o luxacions, a conseqüència de les càrregues policials. El Departament ha criticat les informacions que insinuaven que es van comptabilitzar com a ferits persones que havien tingut un atac d’ansietat en veure les càrregues policials a través de la televisió i ha ratificat que en menys del 7% dels casos, la causa de l’atenció sanitària es ser un diagnòstic relacionat amb ansietat, crisi d’angoixa, mareig, convulsions, lipotímia, hipertensió o taquicàrdia.

A més dels ferits lleus, també es van registrar dos ferits greus: la persona que continua ingressada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i la que va patir una important lesió ocular i que li suposarà perdre la visió d’un ull.

Segons Salut, la gran majoria de pacients es van atendre a les regions sanitàries de Barcelona Ciutat (34%) i Girona (26%), tot i que també es van realitzar atencions sanitàries a la resta de regions: Lleida-Alt Pirineu i Aran (12%), Terres de l’Ebre (10%), Metropolitana Nord (6%), Camp de Tarragona (5%), Catalunya Central (4%), Metropolitana Sud (3%). En aquests percentatges de persones ateses no s’han comptabilitzat les altres persones que han anat als centres sanitaris, durant els dies posteriors al referèndum, perquè pateixen algun impacte psicològic a causa de la violència d’aquell dia.

Col·legi de Metges de Catalunya

El Col·legi de Metges de Catalunya també ha denunciat que no es pot posar en dubte la “independència i professionalitat” dels professionals mèdics després que alguns mitjans de comunicació i representants polítics com el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, hagin considerat que s’ha manipulat el nombre de ferits per les càrregues policials el passat 1-O.

El president del Col·legi de Metges, Josep Vilaplana, ha recordat que els metges actuen sota el Codi de Deontologia per atendre i diagnosticar els pacients i ha afegit que va haver-hi persones “amb lesions més o menys greus, però ferides” arreu de Catalunya. En aquest sentit, Vilaplana ha assegurat que els metges “van certificar el que van veure”.

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya s’ha reservat el dret de presentar accions legals davant les informacions que posaven en dubte la tasca dels professionals mèdics.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free