29. Abril 2024

MÉS D’UN CENTENAR D’ACADÈMICS BRITÀNICS EQUIPAREN LA SITUACIÓ A CATALUNYA AMB LA VISCUDA EN L’ÈPOCA FRANQUISTA

Acadèmics britànics de totes les disciplines han publicat una carta al diari ‘The Guardian’ en la que afirmen que “el nivell de repressió política” que existeix actualment a Catalunya “no es veia des de la dictadura franquista”.

Els signants de la carta han recordat al govern espanyol que “l’article 155 de la Constitució espanyola estableix que el govern només pot obligar una comunitat autònoma a realitzar accions legals amb el consentiment previ de la majoria del Senat espanyol” i que, en aquest cas, “no s’ha produït cap votació”.

El més d’un centenar d’acadèmics, que treballen en matèries com el dret, els drets humans, la política, la sociologia o història, també han demanat al govern espanyol que “cessi immediatament la repressió política a Catalunya” i que “permeti als ciutadans expressar lliurement els seus punts de vista polítics”.

En la carta, els acadèmics també expressen la seva “preocupació” per “la severitat i l’arbitrarietat” del govern espanyol i han mostrat el seu suport a “les demandes dels advocats constitucionals de Catalunya i Espanya per posar fi a tota acció que interfereixi en el referèndum”.

Segons els signants, l’objectiu de la carta és “cridar l’atenció sobre la repressió política que està duent a terme el govern espanyol i la policia nacional per evitar que el govern català faci un referèndum sobre la independència”.

La publicació de la carta dels acadèmics arriba un dia després que ‘The Guardian’ publiqués una carta signada per una vintena de polítics britànics en la qual demanaven al govern espanyol què permeti la celebració del referèndum “sense posar-ne cap obstacle”.

També recordaven que “el referèndum ha estat acordat democràticament pel Parlament de Catalunya” i que “intentar impedir-ho a través de sancions, càrrecs penals i accions directes de l’estat espanyol és una afronta a la democràcia i amenaça amb deteriorar les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya”.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
udemy paid course free download