29. Abril 2024

PLE EXTRAORDINARI DEL TC PER DECIDIR LA SUPRESSIÓ DE LA LLEI DE TRANSITORIETAT

El Tribunal Constitucional decidirà demà dimarts, en un ple extraordinari, si suspèn cautelarment la Llei de Transitorietat, aprovada dijous passat pel Parlament i recusada pel Govern espanyol en el darrer Consell de Ministres, celebrat divendres passat.

La llei de Transitorietat és la que marca les bases per passar de l’etapa espanyola fins a la república catalana independent en cas que guanyi el ‘sí’. El govern espanyol va aprovar el recurs d’aquesta llei, juntament amb un altre contra el Codi Tributari de Catalunya. El Tribunal Constitucional també podria estudiar aquest segon recurs, tot i que encara no està confirmat que entri a l’ordre del dia.

La setmana passada, els magistrats de l’alt tribunal també van suspendre tots els passos aprovats pel Parlament per convocar l’1-O: la Llei del referèndum, els decrets de convocatòria de l’1-O i de normes complementàries per a la realització del referèndum i també la resolució del Parlament que designa els cinc membres de la Sindicatura Electoral.

Els dos recursos (el de la Llei de transitorietat i el del Codi Tributari de Catalunya) es van aprovar per Consell de Ministres divendres i aquest dilluns al migdia han arribat al registre del TC. El govern de Mariano Rajoy demana als magistrats que suspenguin la norma per creure que se situa fora del marc constitucional. La Constitució estableix que, en cas que el tribunal admeti a tràmit el recurs, s’aplica una suspensió cautelar de cinc mesos a l’espera del dictamen definitiu del TC.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
download udemy paid course for free