30. Abril 2024

MOODY’S ADVERTEIX QUE LA MANCA DE BASES LEGALS I MÍNIMA PARTICIPACIÓ AL REFERÈNDUM AFECTARAN LA LEGALITAT DE LA INDEPENDÈNCIA

L’agència de qualificació de riscos Moody’s ha fet públic un informe avui dilluns en el que afirma que hi ha “bastants obstacles” per a la independència de Catalunya, especialment la forta oposició del govern espanyol i que les enquestes mostren que el suport popular a la independència estan per “sota la majoria”.

“Encara que el referèndum continuï endavant i guanyés el suport a la independència, la manca de bases legals i l’absència d’un mínim de participació minaria la seva legitimitat”, explica l’agència de qualificació en aquest informe.

En canvi, si finalment Catalunya fos independent “debilitaria la fortalesa de l’economia espanyola” per “la mida de la regió, que suposa aproximadament el 19% del PIB espanyol i té el 16% de la població, a més d’un PIB per càpita superior que la mitjana nacional”.

En un informe elaborat pels analistes Sarah Carlson i Marisol Blázquez, Moody’s explica que en cas de sortir ‘sí’ al referèndum de l’1 d’octubre Catalunya declararia la independència “sense una participació mínima que faci el resultat vinculant”. També, recull que la Llei del referèndum ja ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional però que els esdeveniments fan pensar en “una escalada” de la tensió entre els governs català i espanyol.

Millores fiscals i finançament

Moody’s, que treballa sobre la hipòtesi que Catalunya continuarà formant part d’Espanya, creu que les tensions entre els dos governs continuaran i aposta, com a solució a llarg termini, millorar els recursos fiscals i un canvi en el sistema de finançament que respecti la Constitució.

Segons l’agència de qualificació l’Estat té un dels sistemes més “descentralitzats” en la despesa del sector públic però en canvi la majoria d’impostos els recapta el govern espanyol.

Quins partits governaran a Tarragona?

0 comments

  • hola

    11 Setembre, 2017 at 5:27 pm

    eso lo sabe hasta un parvulario

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free