27. Abril 2024

UNA INCOGNITA A RESOLDRE, QUI TENIA LA INFORMACIÓ SOBRE L’IMAN DE RIPOLL?

Ni la Polícia Nacional ni la Guardia Civil  van rebre cap consulta sobre l’iman de Ripoll, segons han estat afirmant tots aquests dies posteriors als l’atemptats de Barcelona i Cambrils. En canvi, a mida que es van recopilant més informacions, aquesta afirmació de les forces de l’Estat podrien ser falses. Quin motiu pot haver al darrera? El Mossos d’Esquadra si que van rebre una consulta de la policia belga preguntant-los si tenien dades sobre Abdelbaki Es Satty, l’iman de Ripoll, i van respondre que no en tenien. Els belgues es van saltar els

protocols?

 

Els Mossos d’Esquadra van mantenir una comunicació “no oficial” amb la policia belga que els va consultar si tenien informació de l’imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty, considerat presumpte cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i es van limitar a contestar que no tenien dades, han puntualitzat a Europa Press fonts de la Conselleria d’Interior de la Generalitat.

Al principi la Conselleria va dir que no s’havia rebut cap petició de les autoritats belgues sobre dades d’Es Satty, que va morir en l’explosió d’una casa a Alcanar (Tarragona) on presumptament s’estaven preparant explosius.

Segons precisen ara les citades fonts, va haver-hi un contacte –que en cap cas va ser una alerta o avís– per email de manera informal fa més d’un any entre un policia belga i un comandament de la Comissaria General d’Informació dels Mossos, i la resposta que va donar el policia català va ser que no tenien cap informació sobre Es Satty.

Aquest dimecres, el Ministeri de l’Interior va afirmar no haver rebut cap petició per part de Bèlgica sobre l’imam i segons fonts de la lluita antiterrorista, ni la Policia Nacional, ni la Guàrdia Civil tenen constància d’haver rebut cap pregunta de Bèlgica sobre el citat imam.

L’alcalde de Vilvoorde, Hans Bonte, va reiterar aquest dimecres les seves afirmacions que la policia d’aquest municipi belga va contactar amb la policia de Barcelona una vegada que va tenir coneixement del comportament sospitós de l’imam Es Satty.

“Ho confirmo”, va dir Bonte en declaracions a Europa Press. A més, l’alcalde de Vilvoorde va detallar que la pregunta va ser formulada per la Policia de Vilvoorde-Malechen a la “policia barcelonina”.

Quins partits governaran a Tarragona?

0 comments

  • hola

    24 Agost, 2017 at 12:06 pm

    ya te lo digo yo porque es obvio.
    la policía belga NO informo legalmente, si lo hizo informalente a los mossos. los mossos no hicieron nada. punto.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
udemy paid course free download