07. Maig 2024

ARMAND MEDINA: ‘Rentar-se les mans per…’

Armand_Medina
Armand Medina

OPINIO Rentar-te les mans de brutícia o embrutar-te-les de compromís és un acte sovint força reconegut, però el que no està tan clar, són les conseqüències d’aquest acte, que en moltes ocasions resulten incertes.

Rentar-te les mans és un imatge que il·lustra la metàfora dels nostres temps, signes que per altra banda es repeteixen i no acaben mai. Com si aquella lliçó no s’acabés d’entendre mai, sempre per resoldre.

Endrecem les nostres institucions amb la benvolguda i estimada gestió, per altra banda una gestió desafortunada, com les mans d’alguns cada vegada més brutes per la aquesta malaguanyada gestió.

Els signes dels temps adoren la gestió. Aquesta ha ocupat un lloc preponderant i exageradament invulnerable, fins i tot temudament incontestable. Però que carai s’està gestionant en les institucions públiques i no només les sanitàries? Mentre els hospitals Joan XXIII de Tarragona i le Verge de la Cinta de Tortosa promovien la importància de rentar-se les mans, coincidint amb el dia de la Higiene celebrat el passat 5 de maig, com informava fa uns dies el diari La República Checa.rentar_mans

La merda d’una més que insultant gestió, salpicava els ulls cada vegada més adormits d’un ciutadà fastiguejat de tanta mediocritat i cinisme, d’una classe ja no només política, sinó d’una sèrie de personatges, gossos buròcrates que  s’estimen més les mil respostes complaents a un amo ocasional, que a una pregunta incòmoda plena d’ètica. Ja ho deia al filòsof a la Grècia Clàssica, és més perillosa i corrosiva una pregunta que mil respostes.

Ja podríem recomanar als nostres malaguanyats gestors que s’estimulessin amb la participació i el compromís de netejar-se les mans, tant per aquells que les tenen ben brutes, com per aquells que no dubten ni tan sols en embrutar-se-les. Cal animar als bruts a què se les rentin i als cínics a què se les embrutin.

Tan s’hi val, ni podem confiar en unes mans plenes de merda, ni tampoc en unes mans cínicament escèptiques, aquest parell de mans pertanyen a una moral partidista i egoista de difícil canvi.

El que necessitem són mans plenes d’ètica i netes de merda.

Armand MEDINA
Educador social

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
online free course