Donar a conèixer els diferents aspectes de la celiaquia, una malaltia autoimmunitària, ha estat l’objectiu de la delegació de l’associació de celíacs de Valls – Tarragona.
Al matí, la botiga FreeGlutenTgn va oferir una degustació de nous productes sense gluten. En total dotze aliments nous (6 amb sucre i 6 sense sucre), sense contar dos varietats de pasta, una amb carxofa i gambes, i l’altra amb tomàquet i alfàbrega.
A la tarda, a la casa Caritat de Valls, la Dra. Belén Ballesté, de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, va fer una presentació en la qual va exposar els principals trets característics d’aquesta malaltia.
En acabar, el torn de paraula va ser pels assistents que, durant tres quarts d’hora, van estar interessats en ampliar la informació.
En l’acte, va assistir-hi el tinent d’alcalde de Valls, Joan Carles Solé, que, com el darrer any, va voler donar suport a la iniciativa de l’associació.
Gabriel Plana, delegat de l’associació Valls – Tarragona, va assegurar que cal donar a conèixer què és la celiaquia i que encara queda molt de camí per recórrer.
De fet, ja s’està organitzant el proper acte: un curs de cuina sense gluten impartit per Sílvia Vicent, autora del llibre ‘Cuinar per a celíacs’, previst pel 22 de març. DM